Liever creatiever - Tweedaagse workshop over het vrijmaken van je innerlijke creativiteit

Liever creatiever - tweedaagse workshop. Nieuwe data volgen

Hoe zou het zijn als je jezelf zó kunt ervaren dat het helemaal klopt met hoe je in oorsprong bent? En om daar uitdrukking aan te kunnen geven… In de workshop Liever creatiever ben je welkom in de volle breedte van je ‘zijn’: je gedachten, je overtuigingen, je (eigen)aardigheden, je emoties, je schaamte, je gedragingen, je lichaamssensaties, je zintuigen, je spiritualiteit.

Wat was, wat is, wat verandert

Het is prachtig om te zien hoeveel meer ruimte, vrijheid en verbinding met onszelf ontstaat naarmate we nauwkeuriger navigeren op innerlijke gewaarwordingen en daar uiting aan geven. Door ons niet te laten meevoeren door wat was maar af te stemmen op wat is en wat verandert. in Liever Creatiever kom je in contact met je eigen tempo en ritme: hoe jij je verhoudt tot ruimte, tijd, omgeving en anderen. Met andere woorden: de hectiek van alledag.

Blokkades

Dit begint bij herkenning van ‘alles’ wat je bent en ‘iedereen’ die je bent. Een volgend stapje is erkenning en liefdevolle aandacht: jouw ‘alles’ en ‘iedereen’ zijn welkom. Inclusief schaamte, zelfveroordeling en andere blokkades die je, misschien wel zolang je je kunt herinneren, aan het wegduwen bent of aan het compenseren en telkens weer opduiken.

Wat houdt je nog tegen?

Dit is een vraag op twee verschillende lagen. Letterlijk gaat hij over drempels en blokkades. Zet achter het vraagteken nog een uitroepteken en je voelt de energie van de vraag veranderen. In de workshop ervaar je wat kan ontstaan als je 'in gesprek' gaat met je blokkades en vanuit die verbinding de weg naar je creativiteit vrij te maken.

De universele taal van ‘doen’

Zo komen we steeds dichter bij de natuurlijke creativiteit, een oerbron die mens-eigen is. Een bron vol signalen en energie om je aan te laven. Een bron met een eigen taal - veelal beyond language - om uit te drukken wat in ons zit. Bijvoorbeeld via beeld, houding, geluid, mimiek, beweging. Dat maakt creativiteit én persoonsuniek én universeel verstaanbaar. De waarde zit in het doen.

Vuurtjes

Een vuurtje wat creativiteit kan aanwakkeren, is de paradox. De paradox is onze ratio te snel af, kan blokkades ontkrachten en zo een doorgang vinden naar nieuwe inzichten, rust, heling en… creativiteit. En: er is nog een ander - minstens zo belangrijk – vuurtje! Die vertel ik als je in de workshop bent. Liever creatiever? Welkom bij Sessies aan Zee, in het inspirerende Zurich aan de Waddenzee.

Praktische info

Data: nieuwe data volgen

Tijd: 10.00 – 17.30 uur

Vroegboekprijs: 420 euro incl. materialen die je na afloop van jou zijn

Reguliere prijs: 450 euro incl. materialen die je na afloop van jou zijn

Inclusief: koffie, thee, water, fruit, eigen baksels, lunch met zelfgemaakte soep of salade

Materiaal: grote vellen papier, tape, doos oliepastel van goede kwaliteit, handspiegel

Handig: draag kleding waarin je je lekker voelt en waarvan het niet erg is als deze een beetje vies wordt.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-09-08

Nieuw: Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (18+19 dec)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.

Geplaatst op 2021-08-25

De lat: er overheen of er aan onderdoor...

Wie continu de lat (te) hoog legt, gaat er vroeg of laat aan onderdoor

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Tweedaagse workshop over Internal Family Systems (IFS)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...