Op het randje van opgebrand. Over burn-out en hoe je het te lijf kan gaan.

Burn-out is te genezen, maar met alleen praten kom je er niet. Je lichaam heeft je geprobeerd te waarschuwen, maar de signalen heb je niet of veel te laat herkend. Daarom begint het herstel bij anders luisteren naar wat je lijf je te vertellen heeft.

Moe

Je bent emotioneel uitgeput en doodmoe. Werk komt niet uit je handen en als het wel uit je handen komt, is de kwaliteit of oogst niet wat je van jezelf gewend bent. Je piekert, voelt je schuldig en hebt negatieve gedachten over jezelf. Of je gaat in dit alles ook nog eens gebukt onder zelfverwijt.

Apathisch

Je kan je opgejaagd voelen, concentreren is lastig en regelmatig heb je een afwezig gevoel. Soms is het alsof je jezelf niet meer herkent en je je vervreemd voelt ten aanzien van andere mensen. Op het apathische af misschien wel.

Symptomen

En wat merk je verder in lichaam? Dat kan van alles zijn. Allerlei pijntjes die je voorheen niet of zelden had. Benauwdheid, drukkend gevoel op de borst, verkrampte spieren, trillen, zweten bij het minste geringste, misselijkheid. En slapen? Dat kan je de hele dag door doen. Of het lukt ’s nachts voor geen meter.

Mismatch

Misschien ben je inmiddels ook moe van therapie geworden. Je vertelt je verhaal nog eens en een psycholoog stelt je allerlei vragen die je keurig beantwoordt maar je niet echt verder helpen. Of je krijgt tips die op een of andere manier niet bij je binnenkomen. En als ze wel binnenkomen, merk je dat ze niet aansluiten bij dat wat je nodig hebt. Ook al weet je niet wat je wél nodig hebt.

Burn-out te lijf

Dit alles is niet zo raar. Jij bent niet raar. Je hebt iets anders nodig. Iets dat je mogelijk niet kent, maar jouw lichaam meteen herkent als je het ervaart. Kom langs voor een eerste sessie om dat zelf te ervaren. Lees hier recensies van mijn cliënten, ook cliënten die te maken hadden met een burn-out.

Maak een afspraak

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

De sessies komen in vier smaken: enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ à 4 uur - volledige dag

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Ik mail je een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip makkelijk inlogt via Zoom voor een persoonlijke sessie.

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse worshops en trainingen. Soms alleen, soms met mijn partner, trauma- en hsp-expert Andrea Wandel.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-04-09

Self-Connection aan Zee: 8x een dag met het beste van Self-Connection.

Ontmoet je onverwoestbare SELF en blijf verbonden met jezelf als het dagelijks leven je triggert en uitdaagt.

Geplaatst op 2021-04-08

Turn and face the strange. De kracht van lichaamsgerichte therapie.

Als er te veel in je leven speelt voor één persoon om mee te dealen dan is lichaamswerk het licht aan het einde van de tunnel.

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Tweedaagse workshop over Internal Family Systems (IFS)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...