NIEUW: Training 'Ontmoet je ZELF' (startdatum vr 22 sept 2023)

(beeld: Greg Rakozy op unsplashcom)

 

Gebruik de magie van jouw SELF-energie

Ken je het flow-gevoel? Dat alles moeiteloos gaat? Zonder gedoe of strijd? Dat je ervan staat te kijken hoe goed je bezig bent? Op die momenten ben je volledig in contact met jezelf. Of, bekeken vanuit Internal Family Systems: volledig in verbinding met de SELF. En de SELF is veel meer dan jezelf.

Die momenten zijn waardevol, magisch bijna. Veel mensen ervaren dit alsof ze er geen invloed op hebben. Alsof ze je moeten overkomen. Maar het is juist heel goed mogelijk om die momenten te creëren! Om in je flow te komen én te blijven. De sleutel is SELF-energie en dat is wat je leert in Ontmoet je ZELF.

 

Gebruik de magie

In Ontmoet je ZELF gaan we van ‘Doen en Moeten’ naar ‘Zijn en Ontmoeten’. Je leert over de SELF en over SELF-energie. Ook ga je begrijpen en voelen wat er feitelijk fysiek gebeurt als je uit contact raakt, als je het gevoel hebt dat je verdwijnt of dat iets in je het overneemt. Dus natuurlijk leer je ook hoe je de verbinding met je ZELF kunt herstellen, versterken en behouden.

Dat doen we via behapbare porties theorie, korte passende meditatie, oefeningen rondom die theorie en het delen van ervaringen in de oefeningen. Je leert de magie van jouw SELF-energie herkennen en gebruiken. Hierdoor zullen je hoofd, hart, lichaam en ziel nog meer met elkaar in lijn zijn. Voor een rijker leven met meer verbinding, veerkracht, spiritualiteit en levensvreugde.

 

8 vrijdagen, om de 3 weken (+ optioneel: verdiepingsdag)

De training bestaat uit 8 vrijdagen, telkens om de drie weken. Elke dag kent een onderwerp waaraan verschillende deelonderwerpen hangen. Door de training heen leg ik voortdurend dwarsverbanden tussen de onderwerpen, voor meer holistisch, universeel bewustzijn.

Ervaring leert dat er gedurende de training bij deelnemers de behoefte ontstaat aan extra verdiepings-dagen voor individueel proceswerk. Bij voldoende animo vind ik het fijn om zo’n dag te organiseren. (Deze dagen zullen qua prijs in het verlengde liggen van de training, omgerekend in de dagprijs.)

 

Theorie met praktische invalshoek

De theorie bestaat uit een unieke combinatie van de meest praktische informatie uit bewezen theorieën en lichaamsgerichte methodieken. Hiervoor put ik onder andere uit:

- Internal Family Systems (IFS, Richard C. Schwartz)

- Somatic Experiencing (Peter Levine)

- Sensorimotor Therapy (Part Ogden, Janina Fisher)

- Polyvagal Theory (Steven Porges)

- Gehechtheidstheorie (John Bowlby, Mary Ainsworth)

- Systemisch Werk (Bert Hellinger)

- Creatieve Expressie (o.a. Klaas zelf J)

- Meditatie (afgestemd op de diepere laag van het onderwerp / de specifieke theorie)

 

Houvast of niet

Misschien vindt een deel in jou het prettig om meer houvast te hebben als het gaat om onderwerpen en begrippen die aan de orde komen. En misschien zegt een ander deel in jou: “Ik wil vooraf niets weten, ik stap er open in.” Dit deel kan de volgende alinea overslaan. J En weet dat je altijd contact mag opnemen als je vragen hebt. Jouw keuze om de training te volgen moet immers goed voelen.

 

Enkele onderwerpen en begrippen

Zelfzorg, diep luisteren, kwetsbaarheid, hier zijn, dissociatie, grenzen, beschermende delen, gewonde delen, gehechtheid, authenticiteit, regulatie, intimiteit, non-reactiviteit, jouw ritme en tempo, lichaamsgeheugen, emoties, trauma, hsp, autonome zenuwstelsel, flexibiliteit, veerkracht, anti-fragiliteit, stilte, vertrouwen.

 

All inclusive

Trainingsdagen mogen in alle opzichten een feestje zijn, vind ik. Daar hoort liefdevolle catering bij. De prijs is daarom een all-in prijs: koffie, thee, water, fruit, noten, eigen baksels, uitgebreide lunch met zelfgemaakte soep of salade en allerlei verse dingetjes... je krijgt het er allemaal bij. Daarnaast krijg je diverse handouts en mail ik je na elke trainingsdag de pdf van de sheets die zijn behandeld.

 

Paradijsje aan het Wad

Ontmoet je ZELF is ook inclusief ZEE. Want Sessies aan Zee ligt pal aan de Waddenzee. Er is een heerlijke tuin met tal van zitjes. Dat maakt de training nog unieker en extra inspirerend, hoor ik elke keer weer van deelnemers. De natuur, de elementen, de zee, de vogels en schapen, de wijdere perspectieven.... Je voelt het hier. Bij gunstig tij kun je vooraf, in lunchpauzes of na afloop een duik nemen.

 

Data, tijden en prijzen

De 8 trainingsdagen zijn alle op een vrijdag: 22 september, 13 oktober, 3 november, 24 november, 15 december, 12 januari 2024, 2 februari 2024, 23 februari 2024. We starten om 10.00 uur en eindigen circa 17.00 uur. Vanaf 09.40 uur staan koffie en thee voor je klaar. We lunchen rond 13.00 uur.

De prijs* van de training is 1680 euro (210 euro per dag). De vroegboek-prijs is 1480 euro (25 euro minder per dag) en geldt t/m maandag 31 juli aanstaande. In overleg vooraf kun je het bedrag in delen betalen.

 

* zakelijk: excl. btw; particulier: incl. btw.

 

Inschrijven en optie

Heb je zin in de training? Welkom! Schrijf je in in en vermeld erbij ‘Ontmoet je ZELF’. Eerst een optie nemen ook. Eerst contact om te kijken hoe de training op dit moment in je leven past? App, bel of mail me: welkom@sessiesaanzee.nl / +31 (0) 6 45 11 63 06.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2022-10-03

De pre-verbale wereld van baby's en kindjes (vr 23 juni '23)

Een verrassende kijk op de start van het babyleven, de pre-verbale communicatie en de lichaamssignalen van baby’s en kindjes.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (24 + 25 juni 2023)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.

Geplaatst op 2023-05-20

NIEUW: Training 'Ontmoet je ZELF' (startdatum vr 22 sept 2023)

Een 8-daagse training rondom IFS, Somatic Experiencing, Polyvagaaltheorie, Gehechtheid, Sensorimotor Therapy, Creatieve Expressie