Turn and face the strange. De kracht van lichaamsgerichte therapie.

Een oud Zuricher spreekwoord luidt: ‘Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kijk je gewoon naar de kabouters.’ Bijzonder, want hier in Zurich zijn de bomen op één hand te tellen.
 
Of is het misschien geen Zuricher spreekwoord en heb ik ‘m in een onbewaakt ogenblik zelf bedacht? Hoe dan ook, soms speelt er veel te veel tegelijk in je leven. Veel te veel voor één persoon om mee te kunnen omgaan. Het verschil tussen leven en overleven is voelbaar.
 
Je denkt in rondjes en de verbinding met jezelf raak je beetje bij beetje kwijt. Of ben je al malend al kwijtgeraakt. Stoppen met denken in rondjes geeft lucht. Want het werkt hypnotiserend omdat je, linksom of rechtsom, continu dezelfde bekende afslag neemt.
 
Maar ja, stoppen met denken, omdraaien en het onbekende tegemoet treden, doe dat maar ‘ns! Je hoofd sputtert tegen, je hart klopt als een gek. Maar de rest van je lichaam heeft daar al lang ‘ja’ tegen gezegd. Want alles wat nu speelt en te veel voor je is, kent je lijf maar al te goed van ‘eerder’. Het gaat namelijk niet zozeer om wát er speelt, maar wat het doet met je.
 
Lichaamsgerichte sessies zijn the way out. Want hoewel inhoud, gedachten en overtuigingen welkom zijn, hebben we ze in sessies niet nodig voor duurzame verandering. Begrijpen is iets voor je hersenen, niet voor je autonome zenuwstelsel. En laat dat nou net de ingang zijn en niet zelden ook de oplossing.

Meer weten? Een eerste sessie boeken? Neem contact met me op.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

De sessies komen in vier smaken: enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ à 4 uur - volledige dag

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Ik mail je een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip makkelijk inlogt via Zoom voor een persoonlijke sessie.

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse worshops en trainingen. Soms alleen, soms met mijn partner, trauma- en hsp-expert Andrea Wandel.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-04-09

Self-Connection aan Zee: 8x een dag met het beste van Self-Connection.

Ontmoet je onverwoestbare SELF en blijf verbonden met jezelf als het dagelijks leven je triggert en uitdaagt.

Geplaatst op 2021-04-08

Turn and face the strange. De kracht van lichaamsgerichte therapie.

Als er te veel in je leven speelt voor één persoon om mee te dealen dan is lichaamswerk het licht aan het einde van de tunnel.

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Tweedaagse workshop over Internal Family Systems (IFS)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...