Turn and face the strange. De kracht van lichaamsgerichte therapie.

Een oud Zuricher spreekwoord luidt: ‘Als je door de bomen het bos niet meer ziet, kijk je gewoon naar de kabouters.’ Bijzonder, want hier in Zurich zijn de bomen op één hand te tellen.
 
Of is het misschien geen Zuricher spreekwoord en heb ik ‘m in een onbewaakt ogenblik zelf bedacht? Hoe dan ook, soms speelt er veel te veel tegelijk in je leven. Veel te veel voor één persoon om mee te kunnen omgaan. Het verschil tussen leven en overleven is voelbaar.
 
Je denkt in rondjes en de verbinding met jezelf raak je beetje bij beetje kwijt. Of ben je al malend al kwijtgeraakt. Stoppen met denken in rondjes geeft lucht. Want het werkt hypnotiserend omdat je, linksom of rechtsom, continu dezelfde bekende afslag neemt.
 
Maar ja, stoppen met denken, omdraaien en het onbekende tegemoet treden, doe dat maar ‘ns! Je hoofd sputtert tegen, je hart klopt als een gek. Maar de rest van je lichaam heeft daar al lang ‘ja’ tegen gezegd. Want alles wat nu speelt en te veel voor je is, kent je lijf maar al te goed van ‘eerder’. Het gaat namelijk niet zozeer om wát er speelt, maar wat het doet met je.
 
Lichaamsgerichte sessies zijn the way out. Want hoewel inhoud, gedachten en overtuigingen welkom zijn, hebben we ze in sessies niet nodig voor duurzame verandering. Begrijpen is iets voor je hersenen, niet voor je autonome zenuwstelsel. En laat dat nou net de ingang zijn en niet zelden ook de oplossing.

Meer weten? Een eerste sessie boeken? Neem contact met me op.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2022-10-03

De pre-verbale wereld van baby's en kindjes (vr 23 juni '23)

Een verrassende kijk op de start van het babyleven, de pre-verbale communicatie en de lichaamssignalen van baby’s en kindjes.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (24 + 25 juni 2023)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.

Geplaatst op 2023-05-20

NIEUW: Training 'Ontmoet je ZELF' (startdatum vr 22 sept 2023)

Een 8-daagse training rondom IFS, Somatic Experiencing, Polyvagaaltheorie, Gehechtheid, Sensorimotor Therapy, Creatieve Expressie