Verbonden in de verte. Iets over oogcontact.

Naast elkaar op een bankje zitten, elkaar niet aankijken maar met een zachte blik richting de horizon die de Waddenzee scheidt van de hemel boven ons. En de verbinding is er meteen.

Oogcontact. Voor de ene persoon is een seconde (één-en-twin-tig…) al te veel, terwijl een ander een beginnend gevoel van afwijzing ervaart als zijn of haar ogen tien of twintig seconden geen geruststellende ogen tegenover zich vinden.

“Wist je dat je elkaar niet hoeft aan te kijken om toch de connectie te voelen?” Dat wil mijn cliënt wel eens proberen. Dit oefenen en zelf ervaren, blijkt een ware eyeopener. Hij merkt zelfs dat hij de verbinding sterker ervaart, omdat ‘iets in hem’ niet meer zo alert hoeft te zijn, vanuit het idee altijd maar te ‘moeten’ reageren op oogcontact.

We zitten op het bankje aan zee. Verderop ligt Vlieland links en Terschelling rechts, weten we. We spreken af dat onze ogen elkaar kilometers verderop gaan ontmoeten. Daar ergens op het laatste stukje water tot de horizon tussen beide eilanden. Samen co-dissociëren, verbonden in de verte. En de rest gaat vanzelf.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Je kunt kiezen uit vier sessies: - enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ uur - volle dag...

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Voor een sessie via Zoom krijg je tijdig een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip inlogt op Zoom. Ben je...

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een space & time sessie is een coaching-sessie op afstand, op een vooraf afgesproken moment, zonder dat we rechtstreeks met...

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

In Nederland, België en Duitsland geef ik via organizers samen met mijn partner Andrea Wandel diverse trainingen.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2020-11-28

Gun jezelf of iemand iets verlichting in donkere dagen

Pay-as-you-feel cadeau-sessies: twee in december + vier in januari. Fijn voor jezelf of voor iemand anders.

Geplaatst op 2020-11-05

Verbonden in de verte. Iets over oogcontact.

“Wist je dat je elkaar niet hoeft aan te kijken om toch de connectie te voelen?” Dat wilde hij wel eens proberen.

Geplaatst op 2020-10-26

Oude woede: nieuwe, gezonde kansen

Alsof het in de lucht hing. Donderwolken. Vorige week speelde woede een rol in diverse sessies hier in Zurich aan de Waddenzee.