Nieuw: Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (5+6 feb '22)

Update 5 januari: je kunt je t/m 21 januari nog met vroegboek-korting inschrijven voor deze workshop op 5 + 6 februari '22.

Enkele reactie van deelnemers... (Scroll naar benenden voor de volledige reviews.)

"Ik ervoer in de eerste weken na de workshop al zo veel meer innerlijke vrijheid. Ook kan ik door inzicht in de hechtingsstijlen het gedrag van andere mensen beter begrijpen."

"Mijn grote inzicht is hoe in mijn lijf impactvolle gebeurtenissen uit mijn baby- en kindertijd zijn verankerd en hoe dit op mijn leeftijd nog steeds geheeld kan worden."

 

Nu volgt eerst de info over de workshop

 

…als je liever samen bent of juist liever niet

Hoe je je leven nu ervaart, wordt door een groot deel bepaald door hoe je je in je eerste levensjaren wel/niet veilig kon hechten. De komende weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties is op 5 + 6 februari a.s. De workshop geeft je meer inzicht en rust in de relatie met jezelf en anderen, niet in de laatste plaats met je partner en/of kinderen. En: je leert hoe je veilige hechting kunt stimuleren bij jezelf en bij anderen. Lees hieronder wat je dit weekend kunt verwachten. Meteen een optie nemen of aanmelden kan hier.

 

Je eerste levensjaren

Sommige mensen hebben een abonnement op mislukte relaties. Anderen kiezen bewust voor alleen zijn. Weer anderen zijn sinds mensenheugenis samen en niets lijkt ze ooit uit elkaar te kunnen drijven. Hoe werkt dat toch? Het (on)vermogen om waardevolle, diepgaande relaties aan te gaan, heeft alles te maken met je eerste levensjaren. Hoe je ouders/verzorgers reageerden op je behoeften als baby, peuter, kleuter is bepalend geweest voor hoe 'jij en je lichaam' onbewust hebben 'geleerd' om je te hechten. Dat werkt door in o.a. je zelfbeeld, je behoeften en: hoe je later relaties beleeft.

Wat gaan we doen

In deze tweedaagse workshop maak je via de krachtige attachment-theorie en waardevolle ervaringsoefeningen kennis met hechtingsstijlen. Je herkent hoe jouw onbewuste gehechtheids-drive je (relationele) leven stuurt, wat dat in jou losmaakt en begrijpt het effect ervan op mensen met dezelfde of andere hechtingsstijlen. En je zult inzichten gaan ervaren over hoe je deze kennis en jou ervaringen kunt toepassen in je leven. Deze workshop kan de nieuwe start zijn op je weg naar meer verbondenheid met jezelf en anderen.

Alles mag, niets hoeft

Hier pal aan de Waddenzee voelen deelnemers zich meteen helemaal thuis. De ruimte, het wijde uitzicht, de natuur en de elementen geven je een vakantiegevoel. De ideale omgeving om jeZELF in alle rust te ontmoeten. Bij Sessies aan Zee is alles oké: alles mag, niets moet en niets is raar. De vrijheid die deze plek ademt, voel je ook in de workshops, trainingen en een-op-eensessies die hier worden gegeven.

Data en kosten

De komende workshop is in het weekend van  5 + 6 februari a.s.. De tijden zijn van 10.00 tot 17.30 uur. De normale prijs is 410* euro, de vroegboek-prijs is 385* euro. De  vroegboekprijs geldt t/m vrijdag 21 januari 2022. Het is een all-in prijs, dus inclusief koffie, thee, water, fruit, noten, eigen baksels, lunch met zelfgemaakte soep of salade. Je wordt heerlijk verzorgd en ik hoor van iedereen hoe fijn en lekker dat is. Ze proeven de liefde waarmee ik de baksels en soepen maak.

* zakelijk: excl. btw; particulier: incl. btw.

Uitgebreide reacties van deelnemers aan de workshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'

Hele mooie workshop die voor mij heel veel duidelijkheid bracht. Paradoxale neigingen in mezelf in de omgang met anderen die ik maar niet begreep. Hoe de indrukken als kind mijn denken, emoties en handelen daarin hadden gevormd.

Door de onbewuste conclusies die ik toen had getrokken met mijn (nog niet volgroeide) kinderbrein. Hoe die mij in mijn latere leven, zowel in vriendschappen als in de liefde, zo vaak hebben tegengewerkt ipv ondersteund. Nu veel meer inzicht in mezelf. Dat kleine kind dat nog steeds in mij zit veel beter zien. Nu dus ook beter gehecht ben met/in mezelf. En ook waar ik in het vervolg anders kan kiezen.

Ervoer in de eerste weken na de workshop al zo veel meer innerlijke vrijheid. Bovendien door inzicht in de hechtingsstijlen ook het gedrag van andere mensen beter begrijpen. Als ook in de werking van kinderbreinen en wat voor hun ontwikkeling meer en weiniger handig is om te doen als ouder/verzorger. En vooral heel veel bewondering voor hoe bijzonder de mens en het leven toch in elkaar zit.

Dankbaar dat ik deze mooie workshop heb gevolgd.”  (Johan N.)

 

"Af en toe ga ik naar Sessies aan Zee bij Klaas voor coaching en eerder heb ik 'Zachter naar jezelf' gedaan. Toen ik las dat hij een workshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties zou geven, wist dat ik daar nog slagen in te maken had. Ik vind het soms lastig om een goede relatie met mijzelf te hebben en te begrijpen waar mijn emoties vandaan komen. Ook het onderhouden van een goede liefdesrelatie vond/vind ik een klus. Wanneer bereikt de ander bij mij een grens? Wat is op een gezonde manier voor mijzelf opkomen? Wanneer geef ik of vraag ik te veel? Vragen die ik in deze workshop beantwoord heb gezien.

Ik begrijp na de workshop beter welke imprints in mijn baby- en kindertijd geleid hebben tot hoe ik nu reageer in interactie met anderen. Ook voel ik beter waar ik ‘de mist inga’ en waar ik een andere stap kan maken. Passender bij de ‘volwassen’ vrouw die ik ben.

Echt bijzonder om te ervaren dat juist in de dagen en weken na de workshop de uitwerking merkbaar is. Met mijn ouders heb ik bijvoorbeeld een moeizame relatie. Mijn vader verwacht dat ik als dochter vaak naar hem toe kom en altijd voor hem klaarsta. Het is een hele klus om mijn eigen grenzen daarin te bewaken. Nu kwam hij zomaar naar mij toe en hadden we een mooi gesprek. Hij leek in dat gesprek (en daarna ook) meer te accepteren dat ik dingen op mijn manier doe en een eigen leven heb. Mijn moeder gaf voor het eerst in haar leven zelf aan dat ze het fijn zou vinden als ik zou langskomen bij haar. Dat heeft ze nog nooit gezegd. Het contact kwam altijd van mijn kant. Fijn om deze veranderingen te ervaren. En ik voel hoe de impact van de workshop nog verder doorebt in mij…

Wat voor mij een groot inzicht is, is hoe in mijn lijf impactvolle gebeurtenissen uit mijn baby- en kindertijd zijn verankerd. En hoe deze op mijn leeftijd nog steeds om te vormen zijn en geheeld kunnen worden. Er is altijd heling mogelijk!

Soms vraagt het moed om dat aan te gaan maar tijdens oefeningen en processen begeleidt Klaas dit erg fijn! Bovendien ‘moet’ je niks. Ook super hoe Klaas ons ‘ziet’ en aanvoelt waar wat nodig is. Hij stelt je op je gemak en ik voelde me dan helemaal mijzelf. Klaas sluit alles in wat er is en in de groep bij mensen gebeurt en kan dit allemaal prima handelen.

Als je worstelt met vraagstukken rondom relaties en hoe je jezelf niet verliest in de ander (bijvoorbeeld in de liefdesrelatie met je partner) dan kan ik deze workshop en ook Sessies aan Zee van harte aanbevelen.” (Eva D.)

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-11-05

Agenda Sessies aan Zee

Alle data (tot dusver) van themadagen, workshops en trainingen onder elkaar. De agenda wordt regelmatig aangevuld met nieuwe data.

Geplaatst op 2021-11-22

Training Self-Empowerment (start vr 18 feb & za 19 feb)

Een achtdaagse training voor meer connectie en interne veerkacht : kies uit 8x een vrijdag of zaterdag, eens in de drie weken.

Geplaatst op 2021-09-08

Nieuw: Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (5+6 feb '22)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.