Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (25 + 26 nov '23)

De eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen is in het weekend van 25 + 26 november 2023. Met vriend(inn)en, studiegenoten, familie, groepje of team exclusief een gehechtheidsdagje of -weekend doen? Dat kan. Neem contact met me op.

Reacties van deelnemers... (Scroll naar beneden voor de volledige reviews.)

"Klaas' unieke en persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat hij iedereen bereikt en zijn kennis, kunde, ervaring en empathie zorgt ervoor dat hij mensen kan helpen dichter bij zichzelf te komen."

 

"Ik heb een beter inzicht in mezelf gekregen: hoe ik bepaalde zaken aanpak en welke emoties dat geeft en daar kan ik nu beter mee omgaan."

 

"Ik ervoer in de eerste weken na de workshop al zo veel meer innerlijke vrijheid. Ook kan ik door inzicht in de hechtingsstijlen het gedrag van andere mensen beter begrijpen."

 

"Klaas is een lieve, open, geduldige man die helder theorieën uiteen kan zetten en ondertussen de innerlijke processen die daardoor plaatsvinden kan begeleiden."

 

"Mijn grote inzicht is hoe in mijn lijf impactvolle gebeurtenissen uit mijn baby- en kindertijd zijn verankerd en hoe dit op mijn leeftijd nog steeds geheeld kan worden."

 

"Sessies aan Zee is een prachtige locatie. Klaas creëerde in de workshop weer een prachtig veld."

 

"Met nog meer aandacht en zorgvuldigheid kan ik aan de slag met reacties/ handelen van mijzelf en van een ander.”

 

"Wij hebben als koppel meegedaan aan deze training; weer een stapje dichter bij onszelf en tot elkaar gekomen."

 

"De workshop heeft me doen inzien hoe hechting in de heel vroege jeugd impact heeft op mijn omgang en relaties met anderen nu."

 

"Onder begeleiding van Klaas is deze workshop over gehechtheid niet spannend maar: thuis komen."

 

Nu volgt eerst de info over de workshop

Hoe je je leven nu ervaart, wordt door een groot deel bepaald door de mate waarin je je in je eerste levensjaren veilig kon hechten. De eerstvolgende weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties is op 15 + 16 april 2023. Deze workshop geeft je meer inzicht over je eigen gehechtheidsgeschiedenis en rust in de relatie met jezelf en anderen, niet in de laatste plaats met je partner en/of kinderen. En: je leert hoe je veilige hechting kunt stimuleren bij jezelf en bij anderen. Lees hieronder wat je dit weekend kunt verwachten. Meteen een optie nemen of aanmelden kan hier.

 

Je eerste levensjaren

Sommige mensen hebben een abonnement op mislukte relaties. Anderen kiezen bewust voor alleen zijn. Weer anderen zijn sinds mensenheugenis samen en niets lijkt ze ooit uit elkaar te kunnen drijven. Hoe werkt dat toch? Het (on)vermogen om waardevol contact te maken en diepgaande relaties aan te gaan, heeft alles te maken met je eerste levensjaren. Hoe je ouders/verzorgers konden afstemmen op je behoeften als baby, peuter, kleuter is bepalend geweest voor hoe jij onbewust hebt 'geleerd' om je te hechten. Dat werkt door in o.a. je zelfbeeld, je behoeften en: hoe je later contact met andere mensen en intieme relaties beleeft.

Wat gaan we doen

In deze tweedaagse workshop maak je via de krachtige attachment-theorie en waardevolle ervaringsoefeningen kennis met hechtingsstijlen. Je herkent hoe jouw onbewuste gehechtheids-drive je (relationele) leven stuurt, wat dat in jou losmaakt en begrijpt het effect ervan op mensen met dezelfde of andere hechtingsstijlen. Inzicht in hoe je deze kennis en jouw ervaringen kunt toepassen in je leven, houdt de workshop praktisch. Deze workshop kan de nieuwe start zijn op je weg naar meer verbondenheid met jezelf en anderen.

Alles mag, niets hoeft

Hier pal aan de Waddenzee voelen deelnemers zich meteen helemaal thuis. De ruimte, het wijde uitzicht, de natuur en de elementen geven je een vakantiegevoel. De ideale omgeving om jeZELF in alle rust te ontmoeten. Bij Sessies aan Zee is alles oké: alles mag, niets moet en niets is raar. De vrijheid die deze plek ademt, voel je ook in de workshops, trainingen en een-op-eensessies die hier worden gegeven.

Data en kosten

Er is nog plaats in de weekendworkshop van 25 + 26 november 2023. De tijden van beide dagen zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De all-in prijs is 410* euro: inclusief koffie, thee, water, fruit, noten, eigen baksels, lunch met zelfgemaakte soep of salade. Je wordt heerlijk verzorgd en ik hoor van iedereen hoe fijn en lekker dat is. Ze proeven de liefde waarmee de baksels en soepen zijn gemaakt.

Meld je hier aan.

* zakelijk: excl. btw; particulier: incl. btw.

 

Uitgebreide reacties van deelnemers aan de workshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'

Hele mooie workshop die voor mij heel veel duidelijkheid bracht. Paradoxale neigingen in mezelf in de omgang met anderen die ik maar niet begreep. Hoe de indrukken als kind mijn denken, emoties en handelen daarin hadden gevormd. Door de onbewuste conclusies die ik toen had getrokken met mijn (nog niet volgroeide) kinderbrein. Hoe die mij in mijn latere leven, zowel in vriendschappen als in de liefde, zo vaak hebben tegengewerkt ipv ondersteund. Heb nu veel meer inzicht in mezelf. Dat kleine kind dat nog steeds in mij zit, zie ik veel beter. Ben nu dus ook beter gehecht ben met/in mezelf. En merk ook waar ik in het vervolg anders kan kiezen. Ervoer in de eerste weken na de workshop al zo veel meer innerlijke vrijheid. Bovendien kan ik door inzicht in de hechtingsstijlen ook het gedrag van andere mensen beter begrijpen. Als ook in de werking van kinderbreinen en wat voor hun ontwikkeling meer en minder handig is om te doen als ouder/verzorger. En heb vooral weer heel veel bewondering gekregen voor hoe bijzonder de mens en het leven toch in elkaar zit. Dankbaar dat ik deze mooie workshop heb gevolgd.”  (Johan N.)

 

"Klaas, lieve bijzondere Klaas. Wat kun je zeggen over een Man die zo bijzonder geaard is, die de wereld zoveel moois heeft te bieden en dit ook doet vanuit zijn Autentieke Zelf ! 💯 Je maakt de wereld eens stukje fijner lieve Klaas, voor jezelf maar ook vooral voor andere. ♥️ De gaven die jij beschikt om door mensen heen te kijken is uitzonderlijk. Jouw unieke en persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat je iedereen kunt bereiken en jouw kennis, kunde, ervaring en empathie zorgt ervoor dat je mensen kunt helpen om dichter bij zichzelf te komen zodat zij vervolgens onder jouw begeleiding, kunnen ontwikkelen/bloeien. 🌻 Je stelt de prachtige veilige haven ⚓ die jij thuis noemt, open aan iedereen en Je geeft zo enorm veel van jezelf, zonder er wat voor terug te verwachten en ik denk dat dat in deze wereld iets is om te koesteren 💝" (Chantall K. - ***** Google review)

 

"Ik had al Zachter naar Jezelf gedaan bij Klaas en heb nu ook de gehechtheidsworkshop gevolgd. Ik werk met kinderen van 0 tot 4 dus ik wist er wel het een en ander van. Maar wat een verschil als dit over jezelf gaat! Ik heb weer veel geleerd over hoe het werkt en tools gekregen om er iets mee te doen. Zo heb ik een beter inzicht in mezelf gekregen: hoe ik bepaalde zaken aanpak en welke emoties dat geeft. En daar kan ik nu beter mee om gaan. Echt een aanrader." (Saskia K.)

 

"Het workshopweekend over gehechtheid heeft mij veel gebracht. Ik heb nu helder gekregen welke gehechtheidstijlen er zijn, hoe deze kunnen ontstaan en wat de gevolgen voor de rest van je leven kunnen zijn. Het is ontzettend verhelderend om te leren welk gedrag voort kan komen uit de verschillende hechtingstijlen. Daarnaast is het erg fijn om te leren dat veilige hechting altijd nog kan ontstaan. Klaas is een lieve, open, geduldige man die helder theorieën uiteen kan zetten en ondertussen de innerlijke processen die daardoor plaatsvinden kan begeleiden. Het onderlinge contact in de groep vond ik heel waardevol! Het weekend heeft mij weer verder gebracht. Ontzettend bedankt Klaas! (en groepsgenoten :)" (Linda L.)

“Dankbaar kijk ik terug op een bijzonder weekend, dat zowel informatief en praktisch van aard was. De interactieve verwerkingsvormen, als ook de oefeningen om mijn eigen gehechtheidstijl te onderzoeken konden in een veilige omgeving plaatsvinden. Klaas, je luisterend oor, zachte houding en betekenis geven aan ervaringen boden mij inzichten om verder mee te nemen in mijn dagelijks persoonlijke leven en mijn werk. Met nog meer aandacht en zorgvuldigheid kan ik aan de slag met reacties/ handelen van zowel mijzelf als die van een ander.” (Nicole v. S.)

"Af en toe ga ik naar Sessies aan Zee bij Klaas voor coaching en eerder heb ik 'Zachter naar jezelf' gedaan. Toen ik las dat hij een workshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties zou geven, wist dat ik daar nog slagen in te maken had. Ik vind het soms lastig om een goede relatie met mijzelf te hebben en te begrijpen waar mijn emoties vandaan komen. Ook het onderhouden van een goede liefdesrelatie vond/vind ik een klus. Wanneer bereikt de ander bij mij een grens? Wat is op een gezonde manier voor mijzelf opkomen? Wanneer geef ik of vraag ik te veel? Vragen die ik in deze workshop beantwoord heb gezien. Ik begrijp na de workshop beter welke imprints in mijn baby- en kindertijd geleid hebben tot hoe ik nu reageer in interactie met anderen. Ook voel ik beter waar ik ‘de mist inga’ en waar ik een andere stap kan maken. Passender bij de ‘volwassen’ vrouw die ik ben. Echt bijzonder om te ervaren dat juist in de dagen en weken na de workshop de uitwerking merkbaar is. Met mijn ouders heb ik bijvoorbeeld een moeizame relatie. Mijn vader verwacht dat ik als dochter vaak naar hem toe kom en altijd voor hem klaarsta. Het is een hele klus om mijn eigen grenzen daarin te bewaken. Nu kwam hij zomaar naar mij toe en hadden we een mooi gesprek. Hij leek in dat gesprek (en daarna ook) meer te accepteren dat ik dingen op mijn manier doe en een eigen leven heb. Mijn moeder gaf voor het eerst in haar leven zelf aan dat ze het fijn zou vinden als ik zou langskomen bij haar. Dat heeft ze nog nooit gezegd. Het contact kwam altijd van mijn kant. Fijn om deze veranderingen te ervaren. En ik voel hoe de impact van de workshop nog verder doorebt in mij… Wat voor mij een groot inzicht is, is hoe in mijn lijf impactvolle gebeurtenissen uit mijn baby- en kindertijd zijn verankerd. En hoe deze op mijn leeftijd nog steeds om te vormen zijn en geheeld kunnen worden. Er is altijd heling mogelijk! Soms vraagt het moed om dat aan te gaan maar tijdens oefeningen en processen begeleidt Klaas dit erg fijn! Bovendien ‘moet’ je niks. Ook super hoe Klaas ons ‘ziet’ en aanvoelt waar wat nodig is. Hij stelt je op je gemak en ik voelde me dan helemaal mijzelf. Klaas sluit alles in wat er is en in de groep bij mensen gebeurt en kan dit allemaal prima handelen. Als je worstelt met vraagstukken rondom relaties en hoe je jezelf niet verliest in de ander (bijvoorbeeld in de liefdesrelatie met je partner) dan kan ik deze workshop en ook Sessies aan Zee van harte aanbevelen.” (Eva D.)

"Wij hebben als koppel meegedaan aan deze training. Tijdens de training zijn wij in bijzondere momenten terecht gekomen, samen en als individu. Weer een stapje dichter bij onszelf maar ook naar elkaar. Door de theorie over de verschillende hechtingsstijlen hebben we meer begrip gekregen voor elkaars gewoontes en manier van reageren in uiteenlopende situaties. Deze mooie training is een fijne manier om jezelf en andere een veilige hechting te kunnen bieden."  (Jordy H. & Iwana R.)

“De workshop heeft me doen inzien hoe hechting in de heel vroege jeugd impact heeft op mijn omgang en relaties met anderen nu. Mooi ook om te zien wat er door de jaren heen al is geheeld én wat zich nu heeft aangediend om geheeld te worden. Het besef dat ik, ook na een niet zo gemakkelijke start, in het hier en nu alsnog van alles kan doen om het leven mooier te maken en mijn relaties met anderen te verdiepen, is een hele fijne vaststelling. Bedankt weer Klaas!”  (Joost B.)

"In een kleine groep onbekenden leren over je gehechtheid en oefenen met je huidige hechtingsstijl. Dat klinkt spannend. Onder begeleiding van Klaas is deze workshop: thuis komen. Gun dit jezelf!" (Hellen v. L.)

 

"Sessies aan Zee is een prachtige locatie. Klaas creëerde in de workshop weer een prachtig veld."  (Wouter K.)

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (14 + 15 okt '23 | 9 + 10 dec '23)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.

Geplaatst op 2021-09-08

Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (25 + 26 nov '23)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.

Geplaatst op 2022-10-03

Traumapreventie bij baby's en kindjes (vr 10 nov '23)

Een verrassende kijk op de start van het babyleven en het bevorderen van veilige hechting