Sessies aan Zee

Persoonlijke sessies waarin het ongegeneerd om jou mag gaan. Individuele coaching in een veilige setting waarin niets gek, raar of taboe is en alles bespreekbaar. Zonder oordeel. Zonder tips die misschien wel voor een ander werken maar niet voor jou. Bij Sessies aan Zee, pal aan de Waddenzee, voel je de vrijheid, de natuur en de elementen. Lucht, wind, water, grond, aarde, de warmte van de zon… het is er voor je, het ondersteunt je en verlangt niets van je. Het blijkt de ideale omgeving om met mijn begeleiding zelf meer vat te krijgen op jezelf en op dat wat bij je speelt. Er zijn verschillende sessies mogelijk: Sessies in Zurich, sessies via Zoom of Space & time sessies. Daarnaast geef ik workshops en trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling en trauma in kleine groepjes (max. 6 personen) via open inschrijving. Ik sta als docent geregistreerd bij CRKBO (Centraal register Kort Beroepsonderwijs).

Een mooi vooruitzicht

Ik luister tussen de regels en pik op wat je lichaam vertelt en jij niet (makkelijk) onder woorden kunt brengen. Zo kan ik je ondersteunen op een manier die helemaal op jou is afgestemd. Je zult merken dat hoofd en geest, lichaam, hart en ziel in lijn met elkaar komen. Dat wat je denkt, voelt, wenst, oppikt, (onbewust) wegstopt... het krijgt ruimte en kan weer stromen. Je raakt weer verbonden met je ZELF en ervaart weer dat je keuzes hebt. We gaan voor het herontdekken van je ZELF-kwaliteiten die onverwoestbaar zijn en in ieder mens zitten. Zoals rust, helderheid, nieuwsgierigheid, (zelf-)vertrouwen, moed, creativiteit, humor, verbinding, plezier, flow. Een mooi vooruitzicht toch!

In beweging

Het leven bestaat uit golfbewegingen. In de zee lijkt het alsof de golven komen en gaan, maar zo is het niet. Het is in feite één golf, een grote trilling van alle watermoleculen tegelijk. Wist je dat de watermoleculen in de golf ongeveer op dezelfde plaats blijven? Ze maken ronddraaiende bewegingen door het water maar blijven min of meer olp dezelfde plaats. De bovenkant van die ronddraaiende beweging zien wij als de golf. Het leven heeft dezelfde beweging en jij kunt leren om als de golf te zijn. Je laat je dan niet meesleuren of overspoelen door allerlei prikkels van mensne en de omgeving. Je blijft in de beweging verbonden met jezelf. Zo ervaarje nietalleen dat je weer keuze hebts, maar wordt het ook makkelijker wordt om zelf iets in beweging te brengen of om zelf in actie te komen.

Dood en leven

Misschien heb je het gevoel hebt dat de dood dichterbij je staat dan het leven. Daarin ben je niet de enige. Wat betekent dood en leven eigenlijk voor jou? Wat doet het met je, hoe neem je het waar? Afhankelijk van hoe je ernaar kijkt en van je overtuigingen, zou je ook kunnen zeggen dat leven en dood misschien meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze van elkaar verschillen. Ik kijk op een andere manier naar dood en leven / leven en dood dan veel mensen. Dat geeft lucht en ruimte; alles mag er zijn.

Zelfbescherming

We nemen war met onze zintuigen, maar wat en hoe we iets waarnemen wordt voor een groot deel gestuurd door onze ervaringen en (on)bewuste herinneringen. Waren ooit bepaalde indrukken fijn, dan reageren we hier sterker op. Waren ze te overweldigend (bijvoorbeeld op fysieke of emotionele laag, zoals woede of verdriet of bepaalde seksuele gevoelens) dan zetten we ze uit of saboteren we ze; puur als zelfbescherming om erbij te horen of te overleven.

Uit en aan

Of die bescherming nu nog nodig is, is een interessante vraag. In ieder geval werkt het zo, dat als je ze ‘uit’ kunt zetten, je ze ook weer ‘aan’ kunt zetten. Op een tempo wat veilig voelt en met een intensiteit die je aankunt. Ik zal je daarom nooit dwingen om iets te doorbreken. Ik vertrouw erop dat het komt als jij / je lichaam en geest er klaar voor is.

Grenzen

Thema's als 'zelfbescherming' en 'grenzen stellen’ zijn heel geschikt om in sessie te onderzoeken. Zezelf continu onnodig beschermen kost vaak bakken met energie. Dus je begrijpt dat het ook energie kan opleveren. Datzelfde geldt als je anderen continu over je heen laat lopen of juist je grenzen te goed stelt, waardoor je op een diepere laag veel eenzaamheid voelt. Of als je jezelf meteen verliest door te veel bij de ander te zijn.

Hoog-sensitief

Hoog-sensitiviteit (hsp) wil zeggen dat prikkels van de buitenwereld intens worden waargenomen en verwerkt. Er is veel, vaak te veel, het komt diep binnen en heeft een enorme, vaak lange impact. Hsp is niet goed of fout, het is anders. Heel veel ervaren, heel veel verwerken en er dan ook nog eens op moeten reageren… Hoog-sensitiviteit kan enorm veel van je vragen, ook fysiek.

Last of geschenk

De kenmerken van hoog-sensitiviteit lijken vaak op traumatische symptomen en dat kan verwarrend zijn. Want er zijn overeenkomsten én verschillen tussen een getraumatiseerde mensen en hsp'ers. Maar de belangrijkste overeenkomst is misschien wel dat je kunt leren om er zó mee om te gaan, dat het steeds minder een last wordt en steeds meer een geschenk. Het lichaam speelt hierin de hoofdrol.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (9 + 10 dec '23 | 27 + 28 januari '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.

Geplaatst op 2022-10-03

Traumapreventie bij baby's en kindjes (vr 12 jan '24)

Een verrassende kijk op de start van het babyleven en het bevorderen van veilige hechting

Geplaatst op 2021-09-08

Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (10 + 11 feb '24)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.