Sessies aan Zee

Persoonlijke sessies waarin het ongegeneerd om jou mag gaan. Individuele coaching in een veilige setting waarin niets gek, raar of taboe is en alles bespreekbaar. Sessies hier in Zurich, sessies via Zoom of Space & time sessies. Zonder oordeel. Zonder tips die misschien voor een ander wel werken maar niet voor jou. Hier aan de Waddenzee voel je de vrijheid en ondersteunende kracht van de natuur en de elementen. De lucht, de wind, het water, de grond, de aarde, het vuur van de zon… ze zijn er voor je en hoeven niets van je. Het blijkt een ideale omgeving om met wat hulp meer vat te krijgen op jezelf en je problemen of levensthema’s. Zodat je kunt meebewegen met de golven van het leven in plaats van dat ze je meenemen.

Een mooi vooruitzicht

Ik luister, ook tussen de regels, en ondersteun je op een manier die op jou is afgestemd. Je zult merken dat hoofd, lijf, hart en ziel weer meer in lijn met elkaar komen. Wat je denkt, wat je voelt, wat je wenst, wat je oppikt, wat je (onbewust) wegstopt, wat er wel is maar waar je nauwelijks contact mee kunt maken... Anders gezegd: je verstevigt de verbinding met je ‘zelf’. En je ‘zelf’ is niet hetzelfde als ‘jezelf’… Hierdoor krijg je meer keuzemogelijkheden, want vanuit de connectie met je ‘zelf’ heb je altijd toegang tot prachtige zelf-kwaliteiten die in ieder mens zitten: rust, helderheid, self-empowerment, nieuwsgierigheid, energie, compassie, vertrouwen, moed, creativiteit, humor, verbinding, plezier, dankbaarheid, presence, flow. Een mooi vooruitzicht toch!

In beweging

Het leven bestaat uit golfbewegingen. In de zee lijkt het alsof de golven komen en gaan, maar zo is het niet. Het is in feite één golf, een trilling van alle watermoleculen tegelijk. En wist je dat de watermoleculen in de golf ongeveer op dezelfde plaats blijven? Ze maken ronddraaiende bewegingen door het water, als een radslag van boven naar beneden en weer omhoog. De bovenkant van die ronddraaiende beweging zien wij als de golf. Dus al het lijkt het alsof het golven zijn die dichterbij komen, in werkelijkheid is het één golf, waarin de watermoleculen 'onder water' de radslag afmaken. Het leven heeft dezelfde beweging en jij kan leren om als de golf te zijn. Je laat je dan niet meesleuren of overspoelen door wat het leven voor jou bedacht heeft, maar je blijft, in de beweging, verbonden met jezelf. Zo ervaar je dat je (meer) keuzes hebt. En dat het ook makkelijker wordt om zelf iets in beweging te brengen of om in actie te komen.

Dood en leven

Oftewel: om het leven te leven op een manier waarin je jezelf kunt zijn en blijven. Ook als je het gevoel hebt dat de dood dichterbij je staat dan het leven. Wat betekent dood en leven eigenlijk voor jou? Wat doet het met je, hoe neem je het waar? Afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, zou je ook kunnen zeggen dat leven en dood misschien meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze van elkaar verschillen.

Waarnemings-lagen

Waarnemen doet ieder op zijn of haar eigen manier. De een denkt meer, de ander ziet en hoort vooral, weer een ander voelt veel, reageert direct of pikt van alles op en laat dit bezinken. En andersom hebben we soms iets weggestopt, omdat het too much voor ons was of omdat het ‘niet hoort’.

Zelfbescherming

Het is normaal als we ooit bewust of onbewust bepaalde waarnemingslagen hebben ‘uitgezet’, wanneer de indrukken op die laag te overweldigend waren. Bijvoorbeeld op fysieke of emotionele laag, zoals bepaalde seksuele gevoelens of woede of verdriet. Uitzetten om dit nooit meer te hoeven meemaken, als zelfbescherming om te overleven.

Uit en aan

Ooit. Want of die bescherming nu nog nodig is, is een interessante vraag voor je. In ieder geval werkt het met deze bewustzijnslagen zo, dat als je ze ‘uit’ kunt zetten, je deze ook weer ‘aan’ kunt zetten. Op een tempo wat veilig voelt en met een intensiteit die je aankunt en niet overweldigd wordt. Ik ben de laatste persoon die je zou dwingen om dit ‘maar eventjes’ te doen. Maar misschien is er iets in je, terwijl je dit leest, dat een millimetertje nieuwsgieriger wordt hoe dat voor jou zou zijn.

Meer energie

Ook ‘zelfbescherming’ en ‘grenzen stellen’ zijn mooie thema’s om in sessie aan te werken. Want jezelf continu onnodig beschermen kost vaak bakken met energie. Dus je begrijpt dat het ook energie kan opleveren. Datzelfde geldt als je anderen continu over je heen laat lopen. Of als je jezelf meteen verliest door te veel bij de ander te zijn.

Hoog-sensitief

Hoog-sensitiviteit wil zeggen dat prikkels van de buitenwereld intens worden waargenomen en verwerkt. Er is veel, vaak te veel en het gaat diep en heeft een enorme, vaak lange impact. Het is niet goed of fout, het is anders. Heel veel ervaren, heel veel verwerken en dan ook nog eens reageren… Hoog-sensitiviteit kan enorm veel van je vragen.

Last of geschenk

Kenmerken van hoog-sensitiviteit lijken vaak op traumatische symptomen en dat kan verwarrend zijn. Want er zijn overeenkomsten én verschillen. Maar de belangrijkste overeenkomst is misschien wel dat je kunt leren om er zó mee om te gaan, dat het misschien een last is maar vooral een geschenk.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Je kunt kiezen uit vier sessies: - enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ uur - volle dag...

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Voor een sessie via Zoom krijg je tijdig een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip inlogt op Zoom. Ben je...

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een space & time sessie is een coaching-sessie op afstand, op een vooraf afgesproken moment, zonder dat we rechtstreeks met...

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

In Nederland, België en Duitsland geef ik via organizers samen met mijn partner Andrea Wandel diverse trainingen.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

In het kort? Een einde maken aan de strijd tussen hoofd, lijf, hart en ziel. Symptomen zoals stress, overbelast, burn-out, energielek, hoofdpijn, pijnlijke rug of schouders, continue spanning, futloosheid, blokkades of gevangen voelen, piekeren, keuzestress, onderdrukte verlangens, schaamte, te hoge verwachtingen, weerstand, chaos in je kop, relatieproblemen, (faal)angst staan zelden los van elkaar.

Lees meer
Geplaatst op 2020-10-16

Heb je een laatste zetje nodig? Pay as you feel

Elke week 1 p.a.y.f.-sessie in november: neem een sessie en bepaal daarna je zelf wat je wilt betalen. Meld je aan. Vol = vol.

Geplaatst op 2020-10-05

Vrienden worden met je schaduw

Wat is de reden dat we bepaalde delen van onszelf laten zien en andere delen liever wegstoppen...

Geplaatst op 2020-09-05

Healing Your Origin via Zoom 24+25 oktober 2020

UPDATE: VOL. Een ontmoeting voor transformatie door wijsheid en verbinding in een veld voorbij ruimte.