Sessies aan Zee

Persoonlijke sessies waarin het ongegeneerd om jou mag gaan. Individuele coaching in een veilige setting waarin niets gek, raar of taboe is en alles bespreekbaar. Zonder oordeel. Zonder tips die misschien voor een ander wel werken maar niet voor jou. Hier aan de Waddenzee voel je de vrijheid en ondersteunende kracht van de natuur en de elementen. De lucht, de wind, het water, de grond, de aarde, het vuur van de zon… ze zijn er voor je en hoeven niets van je. Het blijkt een ideale omgeving om met wat hulp meer vat te krijgen op jezelf en je problemen of levensthema’s. Zodat je kunt meebewegen met de golven van het leven in plaats van dat ze je meenemen. Er zijn verschillende sessies mogelijk. Kijk maar eens onder Sessies hier in Zurich, sessies via Zoom of Space & time sessies.

Een mooi vooruitzicht

Ik luister, ook tussen de regels, en ondersteun je op een manier die op jou is afgestemd. Je zult merken dat hoofd, lijf, hart en ziel weer meer in lijn met elkaar komen. Wat je denkt, wat je voelt, wat je wenst, wat je oppikt, wat je (onbewust) wegstopt, wat er wel is maar waar je nauwelijks contact mee kunt maken... Anders gezegd: je verstevigt de verbinding met je ‘zelf’. En je ‘zelf’ is niet hetzelfde als ‘jezelf’… Hierdoor krijg je meer keuzemogelijkheden, want vanuit de connectie met je ‘zelf’ heb je altijd toegang tot prachtige zelf-kwaliteiten die in ieder mens zitten: rust, helderheid, self-empowerment, nieuwsgierigheid, energie, compassie, vertrouwen, moed, creativiteit, humor, verbinding, plezier, dankbaarheid, presence, flow. Een mooi vooruitzicht toch!

In beweging

Het leven bestaat uit golfbewegingen. In de zee lijkt het alsof de golven komen en gaan, maar zo is het niet. Het is in feite één golf, een trilling van alle watermoleculen tegelijk. En wist je dat de watermoleculen in de golf ongeveer op dezelfde plaats blijven? Ze maken ronddraaiende bewegingen door het water, als een radslag van boven naar beneden en weer omhoog. De bovenkant van die ronddraaiende beweging zien wij als de golf. Dus al het lijkt het alsof het golven zijn die dichterbij komen, in werkelijkheid is het één golf, waarin de watermoleculen 'onder water' de radslag afmaken. Het leven heeft dezelfde beweging en jij kan leren om als de golf te zijn. Je laat je dan niet meesleuren of overspoelen door wat het leven voor jou bedacht heeft, maar je blijft, in de beweging, verbonden met jezelf. Zo ervaar je dat je (meer) keuzes hebt. En dat het ook makkelijker wordt om zelf iets in beweging te brengen of om in actie te komen.

Dood en leven

Oftewel: om het leven te leven op een manier waarin je jezelf kunt zijn en blijven. Ook als je het gevoel hebt dat de dood dichterbij je staat dan het leven. Wat betekent dood en leven eigenlijk voor jou? Wat doet het met je, hoe neem je het waar? Afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, zou je ook kunnen zeggen dat leven en dood misschien meer met elkaar gemeen hebben dan dat ze van elkaar verschillen.

Waarnemings-lagen

Waarnemen doet ieder op zijn of haar eigen manier. De een denkt meer, de ander ziet en hoort vooral, weer een ander voelt veel, reageert direct of pikt van alles op en laat dit bezinken. En andersom hebben we soms iets weggestopt, omdat het too much voor ons was of omdat het ‘niet hoort’.

Zelfbescherming

Het is normaal als we ooit bewust of onbewust bepaalde waarnemingslagen hebben ‘uitgezet’, wanneer de indrukken op die laag te overweldigend waren. Bijvoorbeeld op fysieke of emotionele laag, zoals woede of verdriet of bepaalde seksuele gevoelens. Uitzetten om dit nooit meer te hoeven meemaken, als zelfbescherming om te overleven.

Uit en aan

Ooit. Want of die bescherming nu nog nodig is, is een interessante vraag voor je. In ieder geval werkt het met deze bewustzijnslagen zo, dat als je ze ‘uit’ kunt zetten, je deze ook weer ‘aan’ kunt zetten. Op een tempo wat veilig voelt en met een intensiteit die je aankunt en niet overweldigd wordt. Ik ben de laatste persoon die je zou dwingen om dit ‘maar eventjes’ te doen. Maar misschien is er iets in je, terwijl je dit leest, dat een millimetertje nieuwsgieriger wordt hoe dat voor jou zou zijn.

Meer energie

Ook ‘zelfbescherming’ en ‘grenzen stellen’ zijn mooie thema’s om in sessie aan te werken. Want jezelf continu onnodig beschermen kost vaak bakken met energie. Dus je begrijpt dat het ook energie kan opleveren. Datzelfde geldt als je anderen continu over je heen laat lopen. Of als je jezelf meteen verliest door te veel bij de ander te zijn.

Hoog-sensitief

Hoog-sensitiviteit (hsp) wil zeggen dat prikkels van de buitenwereld intens worden waargenomen en verwerkt. Er is veel, vaak te veel en het gaat diep en heeft een enorme, vaak lange impact. Het is niet goed of fout, het is anders. Heel veel ervaren, heel veel verwerken en dan ook nog eens reageren… Hoog-sensitiviteit kan enorm veel van je vragen.

Last of geschenk

Kenmerken van hoog-sensitiviteit lijken vaak op traumatische symptomen en dat kan verwarrend zijn. Want er zijn overeenkomsten én verschillen. Maar de belangrijkste overeenkomst is misschien wel dat je kunt leren om er zó mee om te gaan, dat het steeds minder een last wordt en steeds meer een geschenk.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-09-08

Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (14+15 mei '22)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Weekendworkshop rondom Internal Family Systems (21+22 mei '22)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...

Geplaatst op 2021-11-22

Training Self-Empowerment (start vr 18 feb & za 19 feb)

Een achtdaagse training voor meer connectie en interne veerkacht : kies uit 8x een vrijdag of zaterdag, eens in de drie weken.