Ard Z.

Nieuwsgierig en ook wel een beetje argwanend rijd ik voor de 1e keer naar Klaas voor mijn eerste Sessie aan Zee. Lukt het mij om me volledig open te stellen en met hulp van Klaas te ontdekken wie ik echt ben? Weet dat ik uit een gezin kom waar kritisch tegen lichaamswerk wordt aangekeken en dat de sprong in het diepe, lees Sessies aan Zee, niet vanzelfsprekend was.

“Het is nog nooit zo donker west, of het werd altied wel weer licht” is een lied van Ede Staal, maar ook op mijn opvoeding van toepassing. Omgaan met onzekerheden, balen van je eigen gedrag, luisteren naar ‘de beschermers’ in je lichaam en dan met name de jonge gekwetste delen… dit was allemaal nieuw voor mij, ondanks dat ik veel vrienden heb die mij meermaals aangaven hier veel baat bij te hebben. Daarom nam ik een lange aanloop om over de sloot te springen en bij Sessies aan Zee te landen. De landing was al een bijzondere ervaring op zich, die mij alleen maar nieuwsgieriger maakte en de argwaan snel deed verdwijnen.

We bespreken mijn situatie, burn-out, trauma’s en depressies, samen, en het valt mij op dat Klaas eigenlijk al veel meer van mij weet dan ik hem heb verteld. Onze synchronisatie is er direct en dat voelt voor mij helend en veilig. Samen met Klaas werk ik in iedere sessie aan mijzelf. Hij stemt af op wat mijn lichaam aangeeft en geeft me hiervoor oefeningen die we soms in de sessie doen en soms als oefening thuis gedaan mogen worden. Ik begin te  begrijpen hoe belangrijk het is om dit niet langer weg te duwen maar er iets mee te doen. Ik beschouw dit als een groot cadeau wat ik keer op keer met heel veel interesse uitpak. Het processen van de sessies gaat mij goed af, al is er wel de nodige tijd voor nodig. Mijn advies is: Neem deze tijd!

Als bonus kreeg ik van mijn psychologen ook nog de bevestiging van Klaas zijn vakwerk. Dankzij Klaas waren we als team, de psychologen, Klaas en ik, in staat om te werken aan mijn herstel, helend te zijn en dat mijn laag ijs iedere sessie weer een beetje betrouwbaarder, dikker wordt. Iets wat als bijzonder mag worden beschouwd, zeker omdat Klaas met de diepere lagen van je brein werkt die te maken hebben met de staat van je autonome zenuwstelsel, je lichaamsreacties en je gevoel van veiligheid. Dat raakt de kern en gaat verder dan psychologen in de theorie meekrijgen.

Ik heb er geleerd om naar de signalen van mijn lichaam te luisteren in plaats van ze weg te drukken. En ook om te kunnen omgaan met teleurstellingen, om duidelijke grenzen te stellen die goed voelen voor mij, en te begrijpen dat ik er mag zijn. Ik voel me iedere keer weer een beetje beter in balans, en heb weer ruimte om te genieten van al het moois in mijn leven. Daarom verkondig ik ook: ieder mens verdient een Sessie aan Zee omdat je hier echt werkt aan jezelf, en je nadien al zo veel beter voelt.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2022-10-03

De pre-verbale wereld van baby's en kindjes (vr 23 juni '23)

Een verrassende kijk op de start van het babyleven, de pre-verbale communicatie en de lichaamssignalen van baby’s en kindjes.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (24 + 25 juni 2023)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.

Geplaatst op 2023-05-20

NIEUW: Training 'Ontmoet je ZELF' (startdatum vr 22 sept 2023)

Een 8-daagse training rondom IFS, Somatic Experiencing, Polyvagaaltheorie, Gehechtheid, Sensorimotor Therapy, Creatieve Expressie