Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Waarom gaan mensen voor sessies? In het kort? Een einde maken aan de strijd tussen hoofd, lijf, hart en ziel. Dat zijn alle redenen kort samengevat. Die strijd kan zich op zoveel verschillende manieren manifesteren. Denk aan stress, overbelasting, burn-out, energielek, hoofdpijn, pijnlijke rug of schouders, continue spanning, fibromyalgie, futloosheid, blokkades of je gevangen voelen, voortdurend piekeren, chronische stress of keuzestress.

Maar ook onderdrukte verlangens, schaamte, te hoge verwachtingen, weerstand, chaos in je kop, relatieproblemen, vreemdgaan, (faal)angst, zelfmoordneigingen kunnen het gevolg zijn van dat hoofd, lijf, hart en ziel niet op één lijn zitten. Je merkt dan dat je het contact met je 'ware zelf' minder ervaart of volledig kwijt bent. ‘Ik ben mezelf niet meer.’ hoor je vaak. Gelukkig is dit contact met jezelf altijd te herstellen.

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. het vergroten van zelfvertrouwen, het aangeven van grenzen, burn-out, (faal-)angst, continue stress, overbelasting, vastzitten in je hoofd, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, dissociatie, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Wat zou je willen?

Wat zou je willen en wat mag je verwachten bij Sessies aan Zee? Het wijdse Wad, met haar natuur, vogels, zee, wind en prachtige wolkenluchten doet al veel met cliënten die hier komen. Het geeft een vakantiegevoel, een gevoel van vrijheid. Hier is ruimte, in alle opzichten. En tijd bestaat even niet.

Misschien heb je bepaalde wensen of spelen er problemen. Of misschien weet je het niet precies maar weet je wel dat je 'nu toch maar eens een keer hulp moet vragen'. Ik zal je dan helpen om het voor jezelf duidelijk te krijgen wat je probleem, wens of verlangen is en waar dit 'deep down' mee te maken heeft.

Jij bent niet standaard

Er is bij Sessies aan Zee geen standaard aanpak, want jij bent ook niet standaard. Ik luister met al mijn zintuigen, lees tussen de regels en pik veel op, ook op lagen van (onderdrukte) emoties, dissociatie, verbinding, lichaamssensaties, zintuigen, (reflexmatig) gedrag en expressie.

Dit ‘vertaal’ ik voor je en dat blijkt altijd de ingang om verder te gaan. In jouw sessies mag alles er zijn; tot en met je grootste schaamte of geheimen. Hier is het veilig. Maar: alles hóéft er niet te zijn, want jij bepaalt. Ik oordeel niet en jij hebt alle ruimte om te praten, te doen, te zwijgen, te reageren, te zijn.

Het echte luisteren

Mijn benadering is een mix van verschillende methodieken waarvoor ik opgeleid, in getraind ben en waarin ik me heb verdiept. Niet ‘boxy’ dus. Het echte luisteren en het kijken wat mijn ‘vertaling’ met je doet, geeft mij veel informatie en zo komen we samen tot de aanpak die voor jou goed voelt. Ik zal je nooit dwingen; jij bent en blijft ‘in control’. Ik vind het fijn om bij je te zijn.

Waar jij aan toe bent

Dit geeft vertrouwen: we doen wat voor jou het meest helpend is én waar je op dat moment aan toe bent. You can’t push a river. Het is jouw persoonlijke mix waarbij ik de mogelijkheid heb om een of meerdere 'technieken' in te zetten. Zoals crea(c)tiviteit, lichaamswerk (bv. traumaheling, somatic experience, emotional freedom techniques, cranio-sacraal, sensori-motor psychotherapie), systemisch werk, internal family systems therapy (IFS), self-connection, holistic awareness.

Vertrouwen in jou

De woorden hierboven zijn misschien onbekende woorden voor je. Maar ik kan je geruststellen: dat hoeftook niet en daar merk je verder niets van. Want dit is er ook in elke sessie: lichtheid, gelijkwaardigheid, inlevingsvermogen, oordeelloosheid, integriteit, diepgang, creativiteit, humor, verbinding, objectiviteit, warmte, gezonde nieuwsgierigheid. En vóór alles: het volledige vertrouwen in jou, want ik weet dat je het kunt.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-05-24

Gratis webinars bij Sessies aan Zee (19 juni 2024; 26 juni 2024)

Een toegankelijke manier om kennis te maken met diverse theorieën en (gecombineerde) methodieken voor (trauma)heling.

Geplaatst op 2024-05-24

Eendaagse info-workshop Gehechtheid en hechtingsstijlen (20 sept 2024)

Deze is info-workshop is de eendaagse versie van de weekendworkshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems 21 + 22 september '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.