Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Waarom gaan mensen voor sessies? In het kort? Een einde maken aan de strijd tussen hoofd, lijf, hart en ziel. Dat zijn alle redenen kort samengevat. Die strijd kan zich op zoveel verschillende manieren manifesteren. Denk aan stress, overbelasting, burn-out, energielek, hoofdpijn, pijnlijke rug of schouders, continue spanning, futloosheid, blokkades of je gevangen voelen, voortdurend piekeren, keuzestress.

Maar ook onderdrukte verlangens, schaamte, te hoge verwachtingen, weerstand, chaos in je kop, relatieproblemen, vreemdgaan, (faal)angst, zelfmoordneigingen kunnen het gevolg zijn van dat hoofd, lijf, hart en ziel niet op één lijn zitten. Je merkt dan dat je het contact met je 'ware zelf' minder ervaart of volledig kwijt bent. ‘Ik ben mezelf niet meer.’ hoor je vaak. Gelukkig is dit contact met jezelf altijd te herstellen.

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. het vergroten van zelfvertrouwen, het aangeven van grenzen, burn-out, (faal-)angst, continue stress, overbelasting, vastzitten in je hoofd, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, dissociatie, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Wat zou je willen?

Wat zou je willen en wat mag je verwachten bij Sessies aan Zee? Het wijdse Wad, met haar natuur, vogels, zee, wind en prachtige wolkenluchten doet al veel met cliënten die hier komen. Het geeft een vakantiegevoel, een gevoel van vrijheid. Hier is ruimte, in alle opzichten. En tijd bestaat even niet.

Misschien heb je bepaalde wensen of spelen er problemen. Of misschien weet je het niet precies maar weet je wel dat je 'nu toch maar eens een keer hulp moet vragen'. Ik zal je dan helpen om het voor jezelf duidelijk te krijgen wat je probleem, wens of verlangen is en waar dit 'deep down' mee te maken heeft.

Jij bent niet standaard

Er is bij Sessies aan Zee geen standaard aanpak, want jij bent ook niet standaard. Ik luister met al mijn zintuigen, lees tussen de regels en pik veel op, ook op lagen van (onderdrukte) emoties, dissociatie, verbinding, lichaamssensaties, zintuigen, (reflexmatig) gedrag en expressie.

Dit ‘vertaal’ ik voor je en dat blijkt altijd de ingang om verder te gaan. In jouw sessies mag alles er zijn; tot en met je grootste schaamte of geheimen. Hier is het veilig. Maar: alles hóéft er niet te zijn, want jij bepaalt. Ik oordeel niet en jij hebt alle ruimte om te praten, te doen, te zwijgen, te reageren, te zijn.

Het echte luisteren

Mijn benadering is een mix van verschillende methodieken waarvoor ik opgeleid en in getraind ben of waarin ik me heb verdiept. Niet ‘boxy’ dus. Het echte luisteren en het kijken wat mijn ‘vertaling’ met je doet, geeft mij veel informatie en zo komen we samen tot de aanpak die voor jou goed voelt. Ik zal je nooit dwingen; jij bent en blijft ‘in control’. Ik vind het fijn om bij je te zijn.

Waar jij aan toe bent

Dit geeft vertrouwen: we doen wat voor jou het meest helpend is én op dat moment aan toe bent. You can’t push a river. Het is jouw persoonlijke mix waarbij ik gebruik kan maken van crea(c)tiviteit, lichaamswerk (zoals traumaheling, somatic experience, cranio-sacraal, sensori-motor psychotherapie), systemisch werk, internal family systems, self-connection, holistic awareness.

Vertrouwen in jou

Dit hierboven lijken voor je misschien grote en misschien ook onbekende woorden. Maar kan je geruststellen: daar merk je verder niets van. Want dit is er ook in elke sessie: lichtheid, gelijkwaardigheid, inlevingsvermogen, oordeelloosheid, integriteit, diepgang, creativiteit, humor, verbinding, objectiviteit, warmte, gezonde nieuwsgierigheid. En vóór alles: volledig vertrouwen in jou, want ik weet dat je het kunt.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Je kunt kiezen uit vier sessies: - enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ uur - volle dag...

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Voor een sessie via Zoom krijg je tijdig een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip inlogt op Zoom. Ben je...

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een space & time sessie is een coaching-sessie op afstand, op een vooraf afgesproken moment, zonder dat we rechtstreeks met...

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

In Nederland, België en Duitsland geef ik via organizers samen met mijn partner Andrea Wandel diverse trainingen.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2020-11-28

Gun jezelf of iemand iets verlichting in donkere dagen

Pay-as-you-feel cadeau-sessies: twee in december + vier in januari. Fijn voor jezelf of voor iemand anders.

Geplaatst op 2020-11-05

Verbonden in de verte. Iets over oogcontact.

“Wist je dat je elkaar niet hoeft aan te kijken om toch de connectie te voelen?” Dat wilde hij wel eens proberen.

Geplaatst op 2020-10-26

Oude woede: nieuwe, gezonde kansen

Alsof het in de lucht hing. Donderwolken. Vorige week speelde woede een rol in diverse sessies hier in Zurich aan de Waddenzee.