Wie is Klaas

Geboren uit Groningse ouders, opgegroeid, gestudeerd en volwassen geworden in het noorden van Nederland en inmiddels regelmatig pendelend tussen het Wad en Zuid-Afrika. Want wie de liefde van zijn leven vindt, kijkt niet op een continentje meer of minder.

Home is where the heart is en Klaas draagt zijn hart altijd met zich mee. Wie diep in dit hart kijkt, ziet, naast zijn liefde voor mens en dier, zijn liefde voor IJsland. Het ruige en bij tijden desolate landschap. Lucht, wind, water, aarde en vuur hebben hier hun draai gevonden en zijn bereid ons alles te leren als we hier oog voor hebben.

Wat bij mensen ‘aan de binnenkant’ speelt en wat zich ‘aan de buitenkant’ openbaart, heeft Klaas altijd geboeid. Met name wanneer binnenkant en buitenkant niet met elkaar in lijn zijn. Want dat raakt aan authenticiteit en dit is waar Klaas voor staat. Door zijn hoog-sensitiviteit luistert hij met alle zintuigen en vangt hij op, wat de Engelsen zo mooi verwoorden als: more than meets the eye.

Sinds een jaar of acht heeft Klaas besloten om dit professioneel in te zetten en mensen te begeleiden in hun zoektocht naar wie ze zijn en hen te ondersteunen in de hobbels en bobbels die ze hierin tegenkomen. Klaas’ creatieve, vrije geest blijkt voor cliënten de veilige haven te zijn waar zij, te midden van de storm in hun leven, zichzelf mogen zijn en zichzelf kunnen hervinden.

You can only connect the dots backwards. Dat geldt ook voor zijn studies en loopbaan. Zijn stappen om te gaan voor dat wat hem drijft in het leven, wat meer is dan dat wat staat op zijn diploma’s aan de muur, vormen een meanderend pad. Een pad dat als vanzelf is ontstaan door 'gezonde nieuwsgierigheid' en wat hem zelf soms heeft verrast, maar waarop hij nooit is verdwaald.

De 'milestones' op dit pad: Docent Tekenen - Docent Gezondheidskunde - Kunstgeschiedenis en Archeologie - Tekstschrijver - Conceptontwikkelaar voor interne en externe communicatie - Creatief marketingstrateeg - NLP Trainer - NLP Coach - Systemisch Werken - Oplossingsgericht Werken - Self-Connection - Body-based Traumawork - Internal Family Systems therapie - Cranio-sacraal werk - Somatic Experience / Lichaamswerk - EMDR. En het pad zal zich vast nog verder ontvouwen.

Schilderen, tekenen, illustreren, componeren, schrijven, koken, zwemmen, wandelen, fietsen, natuur opzuigen. Hiermee vult Klaas zijn tijd als hij geen trainingen, workshops of sessies geeft en zijn marcom-klanten bediend zijn. Klaas is spiritueel getrouwd met Andrea en heeft met de lieve moeder van zijn kinderen twee eigengereide, volwassen dochters die, zoals dat zo mooi heet ‘goed zijn terechtgekomen’.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

De sessies komen in vier smaken: enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ à 4 uur - volledige dag

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Ik mail je een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip makkelijk inlogt via Zoom voor een persoonlijke sessie.

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse worshops en trainingen. Soms alleen, soms met mijn partner, trauma- en hsp-expert Andrea Wandel.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-04-09

Self-Connection aan Zee: 8x een dag met het beste van Self-Connection.

Ontmoet je onverwoestbare SELF en blijf verbonden met jezelf als het dagelijks leven je triggert en uitdaagt.

Geplaatst op 2021-05-11

Wat het lichaam vertelt. Over creatieve expressie in sessies.

Creatieve expressie is een ingang voor een sessie, omdat het lichaam via (bv.) tekeningen mij vertelt wat aandacht nodig heeft.

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Tweedaagse workshop over Internal Family Systems (IFS)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...