Wie is Klaas

Geboren uit Groningse ouders, opgegroeid, gestudeerd en volwassen geworden in het noorden van Nederland en als het even kan pendelend tussen het Wad en IJsland. Want wie eenmaal ervaart waar hij écht thuiskomt, steekt hiervoor graag de oceaan over. Wonend in Zurich aan de Waddenzee kan hij het lijntje met Ijsland goed voelen.

Home is where the heart is en Klaas draagt zijn hart altijd met zich mee. Wie in dit hart kijkt, ziet, naast zijn liefde voor mens en dier, zijn connectie met het pure, ruige, desolate landschap van IJsland waar lucht, wind, water, aarde en vuur hun draai telkens opnieuw vinden. Elementen die altijd bereid zijn om ons belangeloos te ondersteunen. Ze zijn er voor ons en hoeven niets van ons.

Wat bij mensen ‘aan de binnenkant’ speelt en wat zich ‘aan de buitenkant’ openbaart, heeft Klaas altijd geboeid. Met name wanneer binnenkant en buitenkant niet met elkaar in lijn zijn. Want dat raakt aan authenticiteit en dit is waar Klaas voor staat. Door zijn hoog-sensitiviteit luistert hij met alle zintuigen en vangt hij op, wat de Engelsen zo mooi verwoorden als: more than meets the eye.

Sinds een jaar of tien heeft Klaas besloten om dit professioneel in te zetten en mensen te begeleiden in hun zoektocht naar wie ze zijn en hen te ondersteunen in de hobbels en bobbels die ze hierin tegenkomen. Klaas’ creatieve, vrije geest blijkt voor cliënten de veilige haven te zijn waar zij, te midden van de storm in hun leven, zichzelf mogen zijn en zichzelf kunnen hervinden.

You can only connect the dots backwards. Dat geldt ook voor zijn studies en loopbaan. Zijn stappen om te gaan voor dat wat hem drijft in het leven, wat meer is dan dat wat staat op zijn diploma’s aan de muur, vormen een meanderend pad. Een pad dat als vanzelf is ontstaan door 'gezonde nieuwsgierigheid' en wat hem zelf soms heeft verrast, maar waarop hij nooit is verdwaald.

De 'milestones' op dit pad: Docent Tekenen - Docent Gezondheidskunde - Kunstgeschiedenis en Archeologie - Tekstschrijver - Conceptontwikkelaar voor interne en externe communicatie - Creatief marketingstrateeg - NLP Trainer - NLP Coach - Systemisch Werken - Oplossingsgericht Werken - Self-Connection - Body-based Traumawork - Internal Family Systems therapie - Cranio-sacraal werk - Somatic Experience / Lichaamswerk - EMDR. En het pad zal zich vast nog verder ontvouwen.

Schilderen, tekenen, illustreren, componeren, schrijven, koken, zwemmen, wandelen, fietsen, wandelen en natuur opzuigen. Hiermee vult Klaas zijn tijd als hij geen trainingen, workshops of sessies geeft en zijn marcom-klanten bediend zijn. Klaas heeft twee eigengereide, volwassen dochters die, zoals dat zo mooi heet ‘goed zijn terechtgekomen’ en is inmiddels opa van zijn eerste kleindochter.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-09-08

Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (14+15 mei '22)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Weekendworkshop rondom Internal Family Systems (21+22 mei '22)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...

Geplaatst op 2021-11-22

Training Self-Empowerment (start vr 18 feb & za 19 feb)

Een achtdaagse training voor meer connectie en interne veerkacht : kies uit 8x een vrijdag of zaterdag, eens in de drie weken.