Wie is Klaas

Geboren uit Groningse ouders, opgegroeid, gestudeerd en volwassen geworden in het noorden van Nederland en inmiddels regelmatig pendelend tussen het Wad en Zuid-Afrika. Want wie de liefde van zijn leven vindt, kijkt niet op een continentje meer of minder.

Home is where the heart is en Klaas draagt zijn hart altijd met zich mee. Wie diep in dit hart kijkt, ziet, naast zijn liefde voor mens en dier, zijn liefde voor IJsland. Het ruige en bij tijden desolate landschap. Lucht, wind, water, aarde en vuur hebben hier hun draai gevonden en zijn bereid ons alles te leren als we hier oog voor hebben.

Wat bij mensen ‘aan de binnenkant’ speelt en wat zich ‘aan de buitenkant’ openbaart, heeft Klaas altijd geboeid. Met name wanneer binnenkant en buitenkant niet met elkaar in lijn zijn. Want dat raakt aan authenticiteit en dit is waar Klaas voor staat. Door zijn hoog-sensitiviteit luistert hij met alle zintuigen en vangt hij op, wat de Engelsen zo mooi verwoorden als: more than meets the eye.

Sinds een jaar of acht heeft Klaas besloten om dit professioneel in te zetten en mensen te begeleiden in hun zoektocht naar wie ze zijn en hen te ondersteunen in de hobbels en bobbels die ze hierin tegenkomen. Klaas’ creatieve, vrije geest blijkt voor cliënten de veilige haven te zijn waar zij, te midden van de storm in hun leven, zichzelf mogen zijn en kunnen hervinden.

You can only connect the dots backwards. Dat geldt ook voor zijn studies en loopbaan. Zijn stappen om te gaan voor dat wat hem drijft in het leven en niet alleen voor dat wat staat op zijn diploma’s aan de muur vormen een meanderend pad wat hem zelf soms heeft verrast en waarop hij nooit is verdwaald. De autodidacten onder ons herkennen dit vast.

Docent Tekenen - Docent Gezondheidskunde - Kunstgeschiedenis en Archeologie - Tekstschrijver Conceptontwikkelaar voor interne en externe communicatie - Creatief marketingstrateeg - NLP Trainer - NLP Coach - Systemisch Werken - Oplossingsgericht Werken - Self-Connection - Body-based Traumawork - Cranio-sacraal werk - Somatic Experience/Lichaamswerk. En het pad zal zich vast nog verder ontvouwen.

Schilderen, tekenen, illustreren, componeren, schrijven, koken, zwemmen, fietsen, natuur opzuigen. Hiermee vult Klaas zijn tijd als hij geen trainingen, workshops of sessies geeft en zijn marcom-klanten bediend zijn. Klaas is getrouwd met zijn liefde Andrea en heeft met de lieve moeder van zijn kinderen twee eigengereide, volwassen dochters die, zoals dat zo mooi heet ‘goed zijn terechtgekomen’.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Je kunt kiezen uit vier sessies: - enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ uur - volle dag...

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Voor een sessie via Zoom krijg je tijdig een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip inlogt op Zoom. Ben je...

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een space & time sessie is een coaching-sessie op afstand, op een vooraf afgesproken moment, zonder dat we rechtstreeks met...

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Samen met mijn partner Andrea Wandel geef ik in Nederland (o.a. bij NTI NLP te Limmen), België (diverse organisatoren) en...

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

In het kort? Een einde maken aan de strijd tussen hoofd, lijf, hart en ziel. Symptomen zoals stress, overbelast, burn-out, energielek, hoofdpijn, pijnlijke rug of schouders, continue spanning, futloosheid, blokkades of gevangen voelen, piekeren, keuzestress, onderdrukte verlangens, schaamte, te hoge verwachtingen, weerstand, chaos in je kop, relatieproblemen, (faal)angst staan zelden los van elkaar.

Lees meer
Geplaatst op 2020-07-28

Andere ingang - andere uitgang

Ik houd niet van het woord ‘probleem’. En om dit woord meteen...

Geplaatst op 2020-07-17

'AU' in TRAUMA (Laat het weer stromen)

Misschien was ik een jaar of tien toen ik voor het eerst het woord &lsquo...

Geplaatst op 2020-07-17

HYO Weekend 18+19 juli 2020

An online meeting for transformation through field awareness and connecti...