Wie is Klaas

Geboren uit Groningse ouders, opgegroeid, gestudeerd en volwassen geworden in het noorden van Nederland en, als het even kan, pendelend tussen het Wad en IJsland. Want wie eenmaal ervaart waar hij écht thuis is, steekt hiervoor graag de oceaan over. Wonend in Zurich aan de Waddenzee kan Klaas het lijntje met IJsland voelen.

Home is where the heart is. Klaas draagt zijn open hart altijd met zich mee en laat het spreken. Wie in dit hart kijkt, ziet, naast zijn liefde voor mens en dier, Klaas' connectie met het pure, ruige, desolate landschap van IJsland waar lucht, wind, water, aarde en vuur het voor het zeggen hebben en hun draai telkens opnieuw vinden.

Wat bij mensen ‘aan de binnenkant’ speelt en wat zich ‘aan de buitenkant’ openbaart, heeft Klaas altijd geboeid. Met name wanneer binnenkant en buitenkant niet met elkaar in lijn zijn. Want dat raakt aan authenticiteit en dit is waar Klaas voor staat. Door zijn hoog-sensitiviteit vanaf de start van zijn leven luistert hij met alle zintuigen en vangt hij op, wat de Engelsen zo mooi verwoorden als: more than meets the eye. Of, zoals een cliënt zei: Klaas heeft een radar voor diengen die niet gezegd worden en er wel zijn.

Sinds een jaar of twaalf zet Klaas dit ook professioneel in en begeleidt hij mensen op hun zoektocht naar wie ze - in wezen - zijn en ondersteunt hij hen in de hobbels en bobbels die ze hierin tegenkomen. Klaas’ creatieve, vrije en oordeel-loze geest blijkt voor cliënten de veilige haven te zijn waar zij, te midden van de storm in hun leven, zichzelf mogen zijn en zichzelf hervinden.

Open voor alles wat zich aandient en met methodieken als Internal Family Systems, Somatic Experiencing, sensomotorische therapie en creatieve expressie als persoonlijke favorieten, biedt Klaas ruimte en tijd voor duurzaam herstel. Professionele begeleiding voorbij trauma en zielspijn naar een vrijer, lichter leven.

You can only connect the dots backwards. Dat geldt ook voor de studies en loopbaan van Klaas. Zijn stappen om te volgen wat het leven hem toefluistert (wat meer is dan zijn diploma’s aan de muur) vormen ondertussen een meanderend pad. Een pad wat hem zelf soms heeft verrast, maar waarop hij nooit is verdwaald.

De milestones op dit pad: Docent Tekenen - Docent Gezondheidskunde - Kunstgeschiedenis en Archeologie - Tekstschrijver - Conceptontwikkelaar voor interne en externe communicatie - Creatief marketingstrateeg - NLP Trainer - NLP Coach - Systemisch Werken - Oplossingsgericht Werken - Self-Connection - Holistisch en lichaamsgericht traumawerk - Persoonlijk proceswerk - Internal Family Systems (Richard Schwartz) - Cranio-sacraal werk - Somatic Experiencing (Peter Levine) - Sensomotorische therapie - EMDR - Polyvagal Theory (Stephen Porges) - Embryologie/Embryosofie (Jaap van der Wal). En zijn pad zal zich vast nog verder ontvouwen.

Schilderen, tekenen, illustreren, componeren, schrijven, klussen, koken, zwemmen, wandelen, fietsen, wandelen en vooral: natuur opzuigen. Hiermee vult Klaas zijn tijd als hij geen trainingen, workshops of individuele sessies geeft. (Eerlijk gezegd schiet het zwemmen er al een tijdje bij in.) Klaas heeft twee eigengereide, volwassen dochters die, zoals dat zo mooi heet ‘goed zijn terechtgekomen’ en is inmiddels actieve opa van zijn eerste kleindochter.

Klaas staat als docent geregistreerd bij CRKBO (Centraal register Kort Beroepsonderwijs) en is lid van NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches).

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2022-10-03

Traumapreventie bij baby's en kindjes (vr 12 jan '24)

Een verrassende kijk op de start van het babyleven en het bevorderen van veilige hechting

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (16 + 17 maart '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.

Geplaatst op 2021-09-08

Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (10 + 11 feb '24)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.