Begripvol. Liefdevol. Open. Zacht. Nieuwsgierig. En piepjong.

Begripvol. Liefdevol. Open. Zacht. Nieuwsgierig. En piepjong.

Doorgaans hebben we van nature een dergelijke houding naar baby’s en kleine kinderen. Gelukkig wel. Maar zodra het om onszelf gaat, zijn deze kwaliteiten vaak ver te zoeken.

Ten aanzien van onszelf zijn we kritisch, stellen we hoge eisen, vinden we dat het ‘nu maar eens afgelopen moet zijn’ met gedrag waar we  -vaak al jaren of decennia lang- van balen. In de een-op-een-sessies die ik geef, werk ik o.a. met Internal Family Systems, en hoor, zie en voel ik dit regelmatig.

Vaak is het een eyeopener als ik dan iets meer vertel over de beschermende delen in ons. Managers en Fire Fighters die je ‘jonge delen’ kunt noemen omdat hun beschermende rol vaak z’n oorsprong heeft in een ver verleden, waar ze vast zijn blijven zitten. (Stuck in a moment you can’t get out of, zingt U2. Zoiets…)

Wat een verandering ontstaat er als we een liefdevolle houding aannemen naar deze ‘jonge delen’! Ik zeg wel eens tegen een cliënt (als ik voel dat dat kan!): “Zou je tegen een baby van een paar maanden zeggen dat ie niet zo moet zeuren en maar terug moet komen als ie zich behoorlijk kan gedragen?”

“Nee natuurlijk niet”, is dan de reactie… “Maar dat is, vanuit IFS bekeken, wel wat je doet tegen sommige delen in je zelf.” (Niet vanuit de SELF natuurlijk, het is de taal van een kritische manager, maar de vergelijking komt binnen.) “Hoe zou je wel op die baby reageren?” En dan valt het ‘lichaamskwartje’, zoals ik dat noem.

Een baby pak je vast, geef je aandacht, reguleer je, koester je, mak je contact mee zonder enige verwachting en met 100% onvoorwaardelijke liefde. Precies dát wat onze beschermende en verbannen delen ook nodig hebben. Want in feite zijn ze nog jong, soms piepjong, doordat ze vastzitten in de tijd.

Wat een ruimte ontstaat er voor transformatie en heling vanuit die zachte houding! Dat is dan ook het uitgangspunt van de IFS-weekendworkshop ‘Zachter naar Jezelf’ die ik nu al enkele jaren geregeld geef bij Sessies aan Zee. Zoek gerust vrijblijvend contact als je meer wilt weten of je afvraagt of de workshop op dit moment in je leven past.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-05-24

Gratis webinars bij Sessies aan Zee (19 juni 2024; 28 augustus 2024)

Een toegankelijke manier om kennis te maken met diverse theorieën en (gecombineerde) methodieken voor (trauma)heling.

Geplaatst op 2024-05-24

Eendaagse info-workshop Gehechtheid en hechtingsstijlen (20 sept 2024)

Deze is info-workshop is de eendaagse versie van de weekendworkshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems 21 + 22 september '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.