De lat: er overheen of er aan onderdoor...

Sommige mensen hebben een latrelatie. Ze houden van hun lat en leggen ‘m hoger en hoger. Ze hebben zichzelf de norm opgelegd om zichzelf te blijven uitdagen, te blijven presteren.

Is dat erg? Dat kun je niet zo hard stellen, vind ik. Maar wat ik best veel bij Sessies aan Zee zijn mensen met een ongezonde relatie met hun lat. Ze moeten er van zichzelf overheen en uiteindelijk gaan ze er aan onderdoor.

Continu druk voelen (bewust of onbewust) om jezelf te bewijzen omdat je dán pas goed genoeg bent of anders niet goed genoeg bent. (Lees: slim/dom; mooi/lelijk; goed/fout; zorgzaam/egoïstisch; gezellig/ongezellig; et/cetera)

Nu kun je de knop omzetten door overtuigingen bij te stellen. Dat kan werken, totdat het niet meer werkt. Want duurzame verandering start bij het lichaam; door anders te leren luisteren wat het je te vertellen heeft. Om zo een nieuwe relatie aan te gaan met je lat. Of, als dat nog beter voelt, deze in stukken breken en symbolisch verbranden in de vuurkorf.

 

 

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-11-05

Agenda Sessies aan Zee

Alle data (tot dusver) van themadagen, workshops en trainingen onder elkaar. De agenda wordt regelmatig aangevuld met nieuwe data.

Geplaatst op 2021-11-22

Zachter naar Jezelf: training Self-Empowerment (start vr 18 feb & za 19 feb)

Een achtdaagse training voor meer connectie en interne veerkacht : kies uit 8x een vrijdag of zaterdag, eens in de drie weken.

Geplaatst op 2021-09-08

Nieuw: Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (18+19 dec '21 / 5+6 feb '22)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.