Help, ik moet kiezen maar ik kan het niet

Sinds deze week hangt dit bord aan de gevel van mijn woning. Ik ben er heel blij mee. Op de grote trom slaan is niet mijn stijl en tegelijk wil ik graag dat mensen Sessies aan Zee kennen en, voor wie hulp kan gebruiken, de weg naar mijn praktijk in Zurich aan de Waddenzee weten te vinden.

Het bord heb ik niet naast de voordeur geplaatst maar bewust gemonteerd op de hoek. Want, en dat vind ik zo grappig: sommige cliënten bellen steevast aan bij de voordeur terwijl anderen altijd via het tuinhekje het pad oplopen en op het raam van de tuindeuren kloppen. Ga je linksaf of rechtsaf. Fijn toch, dat een mens altijd wat te kiezen heeft.

Altijd…? Tja, voor wie in zwaar weer verkeert of zich gevangen voelt in een bepaalde situatie, kan het lijken alsof er geen keuze is. Of dat er slechts één optie is. En wat die keuze of optie dan ook is, doorgaans ervaar je dat niet als positief. Niet gek wanneer je dan verder in een negatieve gedachtespiraal wordt getrokken, met bijbehorende emoties.

Toch heeft een mens in elke situatie een keuze. Alleen, als je middenin de ellende zit, ervaar je dat niet. Erger: als iemand je dit goedbedoeld zegt, dan komt het vaak koud, zakelijk en belerend over. Daarom zou ik hardop willen roepen: dat je geen keuze ziet, betekent niet dat je zwak of dom bent.

Dit komt omdat in akelige situaties andere delen van je hersenen het overnemen en die delen ‘denken’ niet maar reageren reflexmatig. Logisch dus dát je geen oplossing kan bedenken of gek wordt van keuzestress. De uitweg naar het einde van de tunnel vind je daarom ook niet via je hoofd / je verstand maar via je lijf.

En dit is iets waaraan je bij Sessies aan Zee op een veilige manier kunt werken. Hoe herken je signalen van je lichaam? Signalen die je juist helpen… In de sessies help ik je die signalen te vertalen, zodat je er bewust van wordt, ze eerder herkent en gaat begrijpen.

Daarmee werken, heeft meteen effect. Je voelt je beter, sterker en meer in balans. Precies dat wat nodig is om de keuzes te maken die voor jou het best voelen en dus voor jou de beste keuzes zijn.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

De sessies komen in vier smaken: enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ à 4 uur - volledige dag

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Ik mail je een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip makkelijk inlogt via Zoom voor een persoonlijke sessie.

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse worshops en trainingen. Soms alleen, soms met mijn partner, trauma- en hsp-expert Andrea Wandel.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een space & time sessie is een coaching-sessie op afstand, op een vooraf afgesproken moment, zonder dat we rechtstreeks met...

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-06-30

Zie me zoals ik ben (en niet wie ik soms laat zien.) Een cursist over 'Zachter naar jezelf'.

Achter elk gedrag, hoe vreemd het soms ook lijkt, schuilt een goede bedoeling: de bedoeling om te overleven.

Geplaatst op 2021-04-09

Self-Connection aan Zee: 8x een dag met het beste van Self-Connection.

Ontmoet je onverwoestbare SELF en blijf verbonden met jezelf als het dagelijks leven je triggert en uitdaagt.

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Tweedaagse workshop over Internal Family Systems (IFS)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...