Help, ik moet kiezen maar ik kan het niet

Sinds deze week hangt dit bord aan de gevel van mijn woning. Ik ben er heel blij mee. Op de grote trom slaan is niet mijn stijl en tegelijk wil ik graag dat mensen Sessies aan Zee kennen en, voor wie hulp kan gebruiken, de weg naar mijn praktijk in Zurich aan de Waddenzee weten te vinden.

Het bord heb ik niet naast de voordeur geplaatst maar bewust gemonteerd op de hoek. Want, en dat vind ik zo grappig: sommige cliënten bellen steevast aan bij de voordeur terwijl anderen altijd via het tuinhekje het pad oplopen en op het raam van de tuindeuren kloppen. Ga je linksaf of rechtsaf. Fijn toch, dat een mens altijd wat te kiezen heeft.

Altijd…? Tja, voor wie in zwaar weer verkeert of zich gevangen voelt in een bepaalde situatie, kan het lijken alsof er geen keuze is. Of dat er slechts één optie is. En wat die keuze of optie dan ook is, doorgaans ervaar je dat niet als positief. Niet gek wanneer je dan verder in een negatieve gedachtespiraal wordt getrokken, met bijbehorende emoties.

Toch heeft een mens in elke situatie een keuze. Alleen, als je middenin de ellende zit, ervaar je dat niet. Erger: als iemand je dit goedbedoeld zegt, dan komt het vaak koud, zakelijk en belerend over. Daarom zou ik hardop willen roepen: dat je geen keuze ziet, betekent niet dat je zwak of dom bent.

Dit komt omdat in akelige situaties andere delen van je hersenen het overnemen en die delen ‘denken’ niet maar reageren reflexmatig. Logisch dus dát je geen oplossing kan bedenken of gek wordt van keuzestress. De uitweg naar het einde van de tunnel vind je daarom ook niet via je hoofd / je verstand maar via je lijf.

En dit is iets waaraan je bij Sessies aan Zee op een veilige manier kunt werken. Hoe herken je signalen van je lichaam? Signalen die je juist helpen… In de sessies help ik je die signalen te vertalen, zodat je er bewust van wordt, ze eerder herkent en gaat begrijpen.

Daarmee werken, heeft meteen effect. Je voelt je beter, sterker en meer in balans. Precies dat wat nodig is om de keuzes te maken die voor jou het best voelen en dus voor jou de beste keuzes zijn.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-05-24

Gratis webinars bij Sessies aan Zee (19 juni 2024; 28 augustus 2024)

Een toegankelijke manier om kennis te maken met diverse theorieën en (gecombineerde) methodieken voor (trauma)heling.

Geplaatst op 2024-05-24

Eendaagse info-workshop Gehechtheid en hechtingsstijlen (20 sept 2024)

Deze is info-workshop is de eendaagse versie van de weekendworkshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems 21 + 22 september '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.