Lucht. Aarde. Water. Vuur!

Sessies binnen. Sessies buiten. Sessies buiten beginnen en dan naar binnen. Of binnen beginnen en dan naar buiten. En weer terug. Of andersom. Bij Sessies aan Zee mag het allemaal. Wat goed voelt voor jou is hoe we beginnen. En gedurende de sessie kan en mag dat voor je veranderen en als dat gebeurt dan verander ik mee. Want dat zijn we als mens immer: veranderend, continu.

Welke interventie passend is, dient zich altijd aan in de loop van een sessie. Dat bedenken we doorgaans niet van tevoren. Want dan is de kans groot dat we andere belangrijke signalen missen omdat de focus al op een verwachting of resultaat is gericht. En dat is een no go voor de meeste beschermende delen in ons.

En hoe waardevol woorden in een sessie ook zijn, het zijn de kleine veranderingen van houding, de microbewegingen in het gezicht, een veranderende ademhaling, oogbewegingen, subtiele veranderingen in spierspanning of kleurveranderingen in de huid die vertellen waar het echt over gaat. Als we hierop intunen dan volgt de voor dat moment meest passende interventie vanzelf.

Sommige interventies vragen erom om ze buiten te doen. Gelukkig is er hier Zurich aan de Waddenzee alle ruimte voor. De natuur en de elementen staan tot onze beschikking; ze zijn er voor je. En stel, je wilt in de winter een buitensessie doen, dan staat er vanaf nu een heerlijke buitenhaard klaar om je warmte te geven. En misschien, als dat zo ontstaat in een sessie, een gelegenheid om ritueel ergens afscheid van te nemen en mee te geven aan het vuur.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-05-24

Gratis webinars bij Sessies aan Zee (19 juni 2024; 28 augustus 2024)

Een toegankelijke manier om kennis te maken met diverse theorieën en (gecombineerde) methodieken voor (trauma)heling.

Geplaatst op 2024-05-24

Eendaagse info-workshop Gehechtheid en hechtingsstijlen (20 sept 2024)

Deze is info-workshop is de eendaagse versie van de weekendworkshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems 21 + 22 september '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.