Ontdek de geheimtaal van je kind(je)

Op woensdag 29 september en woensdag 6 oktober a.s. ga ik iets leuks doen. Kinderdagverblijf Het Bloemenkind in Leeuwarden heeft me uitgenodigd een ouderinformatieavond te verzorgen. Ik ga iets vertellen over wat ik ‘De geheimtaal van je kind(je)’ heb genoemd.

Wat hebben onze driftkikkertjes, muurbloempjes, wervelwinden, prins(es)jes-op-de-erwt, draakjes en andere lieverds ons te vertellen? Hoe kunnen we hun taal beter begrijpen én spreken?

Stephen Porges zegt zo mooi hoe we in onze snelle samenleving op jonge leeftijd helaas onbewust vaardigheden aanleren om te dissociëren van onze lichaamstaal. We leren iets aan waardoor we de signalen van ons lichaam niet meer opmerken, begrijpen of verdringen. Op de ontelbare gevolgen hiervan plakken we vervolgens etiketjes als ‘stoornis’ of ‘ziekte’.

Hoe we ons als sociale wezens verbinden, ervaren we in eerste instantie op neurofysiologisch niveau. Afhankelijk van het sein ‘’Gevaar’ of ‘Veilig’ van ons autonome zenuwstelsel, zijn we wel/niet in staat een verbinding aan te gaan op mentaal, sociaal en emotioneel niveau.

Daarom ben ik blij dat ik ouders mag meenemen in het ontstaan en interpreteren van deze ‘geheimtaal’. De eerste taal die hun (piep)kleintjes tot hun beschikking hadden en hebben en die meer zegt dan welk woord, idee of overtuiging ook. Ik hoop dat het ouders nog meer vertrouwen geeft in het contact met hun baby en/of kind.

Ook leuk: het aantal aanmeldingen is veel en veel meer dan waar het kinderdagverblijf op had gerekend. Dus hebben we de grote groep maar in tweeën geknipt en houd ik m’n praatje op twee avonden.

Daar even over doordenkend: ik zou best een ‘tour’ willen maken langs kdv’s. Hoe meer ouders/verzorgers dit weten, hoe fijner en gezonder de ontwikkeling van hun baby’s naar evenwichtige, open volwassenen zal verlopen. En daar wordt de wereld nog mooier van. Neem gerust contact met me op als je graag wilt dat jouw kdv hieraan gaat meedoen.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-05-24

Gratis webinars bij Sessies aan Zee (19 juni 2024; 28 augustus 2024)

Een toegankelijke manier om kennis te maken met diverse theorieën en (gecombineerde) methodieken voor (trauma)heling.

Geplaatst op 2024-05-24

Eendaagse info-workshop Gehechtheid en hechtingsstijlen (20 sept 2024)

Deze is info-workshop is de eendaagse versie van de weekendworkshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems 21 + 22 september '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.