Training Reis naar je ZELF (start vr 4 november 2022)

N.B.: recensies van deelnemers? Scroll naar beneden.

Hier in Zurich aan de Waddenzee geef ik de training Reis naar je ZELF (SELF-Connection): 8 vrijdagen, eens in de drie weken. We starten 4 november 2022. Inschrijven/optie? Klik hier. Eerst persoonlijk contact? Je mag me altijd mailen, appen of bellen: welkom@sessiesaanzee.nl / +31 (0) 6 45 11 63 06.

Jezelf...

Wat is het verschil tussen jezelf en jeZELF? Wat ik met ‘jezelf’ bedoel, is je gedrag, je karakter, je persoonlijkheid. Oftewel: wat, hoe en wie je bent in je doen en laten. En je doen en laten komt rechstreeks voort uit je ideeën, overtuigingen, emoties, angsten. Jezelf is als de oesterschelp die de parel herbergt en deze beschermt.

en je ZELF…

Je ZELF is meer dan je persoonlijkheid. Je ZELF is dát in jou wat zich niet laat belemmeren door ideeën, overtuigingen, emoties, angsten en ervaringen die je bewust en onbewust hebt meegemaakt en jou hebben gevormd. Je ZELF ben jij in je oorspronkelijkheid. Met alles in je en om je heen waarmee je óók verbonden bent. Je ZELF is de onverwoestbare parel die van zichzelf al schittert. Of er nu licht is of duisternis, of deze nu gevangen zit in de schelp of niet.

Je oorspronkelijkheid

Als je in contact met je ZELF kunt zijn, ervaar je de puurheid, echtheid, waarachtigheid van jou. Maar je ervaart ook meer de puurheid van anderen achter hun maskers en van de wereld om je heen. In Reis naar je ZELF krijg je theorie (o.a. met een vleugje fysiologie, biologie en embryologie) en ervaringsoefeningen aangereikt om (opnieuw) contact te maken met wie je in oorsprong bent. Een training voor je hoofd, lichaam, hart en ziel dus. Met de blik naar binnen én naar buiten.

Daarnaast geef ik je talloze handvatten om op een zachte manier om te gaan met alles in jou wat je nog weerhoudt om te leven vanuit je ZELF. En: hoe je dit liefdevol kunt laten transformeren tot meer rust, ruimte, verbinding, kalmte, helderheid, moed, natuurlijke nieuwsgierigheid, creativiteit, zelfcompassie, puurheid en levensenergie.

Via self-connection naar self-empowerment

Je kunt je er vast wel iets bij voorstellen: wanneer iets tegengehouden wordt, vraagt dat energie. Wat zich vervolgens kan uiten in allerlei symptomen en fysieke en psychische klachten. Als je met je ZELF verbonden bent, komt die energie vrij die je onbewust nodig had om je te weerhouden van dát wat je diep van binnen wilde en toch niet kon doen. Deze self-connectie geeft je self-empowerment en zelfvertrouwen om de stappen te nemen die zich aandienen en je wilt nemen. De vrijgekomen energie creëert rust en ruimte voor verdieping en verdere ontwikkeling: om de gekwetste delen in jou zelf te helen en zo een rijker leven te ervaren. Een leven met meer connectie, veerkracht en levensvreugde.

Voor de duidelijkheid...

De training heeft niets te maken met iets forceren, doorbreken of openbreken. Ook blijven we ver van emotioneel drama, zweverig gedoe, herbeleven van traumatsche ervaringen, helingintenties of het graven in je eigen geschiedenis om 'oorzaken' van problemen te achterhalen.

Onderwerpen

Zelfzorg, anders luisteren, kwetsbaarheid, hier zijn, grenzen ervaren en stellen, de beschermers in jou en hun intenties, connectie, gehechtheid, authenticiteit, plezier, zelfregulatie, intimiteit, non-reactiviteit, sensitiviteit, jouw levensritme en tempo, lichaamsgeheugen, trauma, hsp, het autonome zenuwstelsel en ontwikkeling hersenfuncties vanaf de start tot nu, flexibiliteit en veerkracht, stilte, vertrouwen. Het is een training voor je hoofd, hart, lichaam, ziel en geest. Deze training gaat over jou. Vandaar: Reis naar je ZELF.

Data

Reis naar je ZELF bestaat uit acht trainingsdagen, telkens op een vrijdag, telkens met drie weken ertussen: 4 november, 25 november, 16 december, 6 januari, 27 januari 2023, 17 februari 2023, 10 maart 2023, 31 maart 2023.

All-inclusive

Trainingsdagen mogen in alle opzichten een feestje zijn, vind ik. Daar hoort een liefdevolle catering bij. De prijs is een all-in prijs: koffie, thee, water, fruit, eigen baksels, heerlijke lunch met zelfgemaakte soep of salade en allerlei verse dingetjes... het hoort er allemaal bij. Daarnaast krijg je pdfjes van het trainingsmateriaal en over sommige onderwerpen extra informatie.

De training is ook inclusief zee. Want Sessies aan Zee ligt pal aan de Waddenzee. Er is een heerlijke tuin met tal van zitjes. Dat maakt de training nog unieker en extra inspirerend. De golven, de natuur, de elementen, de ruimte van de zee, wijdere perspectieven.... Je voelt het hier! En bij gunstig tij kun je in pauzes een duik nemen!

Prijs

De prijs van Reis naar je ZELF (SELF-Connection) is 1560 euro* (oftewel 195 euro per dag). De vroegboek-prijs is 1480 euro* en geldt t/m 30 september 2022. In overleg vooraf kun je dit bedrag eventueel in delen betalen.

* zakelijk: excl. btw; particulier: incl. btw.

Optie en aanmelding

Een optie nemen of aanmelden kan hier. Je komt dan in een algemeen contactformulier. Schrijf er RNJ bij, dan weet ik waar je een optie op neemt. Een optie heeft in principe een houdbaarheid van drie weken. Eerst even praten of het iets voor je is? App, bel of mail me: welkom@sessiesaanzee.nl / +31 (0) 6 45 11 63 06

 

Recensies

“Het waren 8 leerzame zaterdagen met diverse thema’s. De theorie wisselde zich af met lichaamsgerichte oefeningen en vooral nieuwe ervaringen. Iedere trainingsdag een heerlijke lunch én de lekkerste baksels! De onderwerpen waren voor mij soms behoorlijk confronterend. Het lichaam liegt immers niet… In de training was veel ruimte en veiligheid om te bepalen waar het randje van je comfortzone lag. Alles mocht er zijn. Ik kan nu vooral zeggen dat ik mezelf beter ben gaan begrijpen. Dat ik meer in contact ben gekomen met mijn lijf (waar mijn hoofd normaal ‘in control’ is). En dat ik ook, professioneel gezien, op een andere manier kan kijken naar gedrag. Ik ben de groep en natuurlijk Klaas enorm dankbaar. Tot ziens in Zurich!”  - Tina B.

 

"Een ervaring rijker. Ik ben mij bewuster geworden van mezelf en van de mensen om mij heen. Door bewust te gaan luisteren naar wat mijn lichaam verteld, begrijp ik beter wat ik nodig heb. Een hele mooie toevoeging voor mijn leerproces en voor mij als student Vaktherapie. Ik gun het elk jong persoon om zo vroeg met jezelf bezig te gaan, deze training is daarvoor een heel mooi begin." - Iwana R.

 

 

"Het waren 8 dagen die zó waardevol zijn geweest. Het is eigenlijk te veel om te vertellen wat er allemaal is langsgekomen in die 8 dagen, laat staan in de periode er na. Ik heb mezelf zoveel beter leren kennen. Samen met de groep -waarin ik me zeer veilig voelde- heb ik kunnen stilstaan bij wat er zich in het dagelijks leven afspeelde, hoe mijn lichaam reageerde op die gebeurtenissen. Door stil te staan bij wat er in het lichaam gebeurt, aangevuld met soms theorie, soms met wat proceswerk, ken ik mezelf nòg beter. Herken het wanneer mijn lijf soms een andere reactie laat zien, dan ikzelf graag zou zien. En kan ik daar milder naar kijken. De dag die het meest indruk heeft gemaakt, is de dag over Gehechtheid. Wat een eyeopener! En wat een belangrijk onderdeel in ons dagelijks leven, is het in contact zijn met andere mensen! Geweldige training die Klaas hier aanbiedt! Het is een gegeven dat iedereen op z'n eigen tijd werkt aan zijn/haar ontwikkeling en deze training wil ik meteen aanbevelen, bij iedereen. In een fijne, veilige omgeving, met lekker eten en een trainer/coach die heel goed aanvoelt wat iemand nodig heeft. Het heeft mij een prettiger mens gemaakt, in ieder geval voor mezelf!" - Marieke S.

"Deze training heeft me, naast inzicht in mezelf, ook inzicht in de ander gegeven. Ook luisteren naar mezelf en daarin mijn eigen grenzen verkennen heeft me niet alleen handvatten voor mezelf gegeven, maar is voor mij ook een ervaring om toe te passen in het dagelijkse leven en mijn werk. Ik vond het een cadeautje voor mezelf. Klaas is inspirerend en neemt je mee in de training in diverse onderwerpen en geeft je handvatten om jezelf nog beter te leren kennen."  - Hilda de H.

 

"Klaas heeft mij herinnerd aan een prachtige ervaring die iedereen weer zou moeten voelen. Ik heb hier zoveel aan gehad. Het is echt een eye opener! Ben zo blij dat er mensen zoals Klaas zijn die ons als mensen weer terug kunnen brengen naar hoe je echt bent. Vooral in deze tijd dat we leven kunnen we dat onbewust verliezen en zouden we als mensen er juist op deze manier voor elkaar moeten zijn. Ik zou hier nog heel veel meer over kunnen vertellen, maar de ervaring is voor iedereen anders. Natuurlijk kan het soms heftig zijn (net zoals sommige dingen in het leven) maar ik weet één ding zeker en dat is dat iedereen dit verdient. Dankjewel Klaas." - Martine v.d. B.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-05-24

Gratis webinars bij Sessies aan Zee (19 juni 2024; 28 augustus 2024)

Een toegankelijke manier om kennis te maken met diverse theorieën en (gecombineerde) methodieken voor (trauma)heling.

Geplaatst op 2024-05-24

Eendaagse info-workshop Gehechtheid en hechtingsstijlen (20 sept 2024)

Deze is info-workshop is de eendaagse versie van de weekendworkshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems 21 + 22 september '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.