Wat het lichaam vertelt. Over creatieve expressie in sessies.

  

Het lichaam is wijs. Die woorden kun je vaker lezen in mijn blogposts. Dit is weer zo’n mooi voorbeeld: hoe we onze eigen gedragingen en bewegingen soms compleet anders ervaren dan ze werkelijk zijn.

De persoon die geblinddoekt deze werken maakte, was tijdens het maken van de eerste tekening er van overtuigd dat ze grote bewegingen maakte en aan het einde het 50 x 65 cm papier volledig had gevuld. Eenmaal zonder blinddoek was we verbaasd wat ze zag.

Dat vroeg om nog een tekening, vond ze. En dus ging ze voor de herkansing, wederom geblinddoekt. Ze zou haar gebaren iets aanzetten om dit maal het hele vel te vullen. Haar andere hand had ze gebruikt om de randen te voelen, vertelde ze me later.

Toen ze de blinddoek weer afdeed, kon ze haar ogen niet geloven. Er was nauwelijks verschil met de eerste versie. Dit kwam binnen. Zoiets vormt voor mij een prachtige ingang voor een sessie, omdat het lichaam via de tekeningen mij vertelt wat aandacht nodig heeft.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-05-24

Gratis webinars bij Sessies aan Zee (19 juni 2024; 28 augustus 2024)

Een toegankelijke manier om kennis te maken met diverse theorieën en (gecombineerde) methodieken voor (trauma)heling.

Geplaatst op 2024-05-24

Eendaagse info-workshop Gehechtheid en hechtingsstijlen (20 sept 2024)

Deze is info-workshop is de eendaagse versie van de weekendworkshop 'Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties'.

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems 21 + 22 september '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.