Roberta P.

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen bij NTI NLP in Limmen met de training Self-Connection van Andrea Wandel en Klaas van Leggelo. Voordat ik besloot om voor de training te gaan, heb ik een bijna uur durend telefonisch gesprek met Klaas gevoerd om zeker te zijn van mijn beslissing. Hij was heel geduldig en beantwoordde al mijn vragen. Tijdens deze training was Klaas de assistent en hij is tevens de levenspartner van Andrea. Een gouden combinatie zijn ze samen. Inspirerend om te zien hoe die twee elkaar aanvullen. Ik merkte dat ik na bepaalde onderwerpen in de trainingsblokken wel wat meer begeleiding kon gebruiken. Klaas vertelde mij dat hij ook coachsessies kon inplannen tussen de blokken door, voor verdieping en begeleiding van mijn persoonlijke proces. In de training komen persoonlijke ‘issues’ nauwelijks aan de orde. Het gaat er namelijk om dat je de aangedragen theorie en oefeningen zelf toepast, en eruit haalt wat jij kan gebruiken. Dat betekent automatisch dat bepaalde onderdelen intenser zijn dan andere. En dat iedereen zijn eigen ‘lessen’ eruit haalt. Maar, je gaat diep, en ik ging op bepaalde onderdelen dusdanig diep dat ik een herhaling, en persoonlijk advies nodig had. Er was bijvoorbeeld een oefening die mij tijdens de training dusdanig raakte (ik ben zelfs weggelopen uit de kamer) dat ik deze in een intiemere sfeer graag wilde herhalen. Dat heb ik dus tijdens een privésessie met Klaas gedaan. Klaas voelde mij heel goed aan. Deels omdat ik denk dat wij op sommige vlakken ‘dezelfde bloedgroep’ hebben. Hij snapte dat hij niet te dichtbij moest komen, maar ook weer niet te ver af van mij moest gaan staan. Ik voelde mij in het begin ongemakkelijk om echt contact te maken met hem. Hij is een hele creatieve persoon en durft zijn emoties te tonen. Maar laat dat nou net een van mijn valkuilen zijn, oordelen voordat je echt contact hebt gemaakt. Door te luisteren naar mijn verhaal, maar ook zoals hierboven beschreven, de voor mij goede balans van contact te behouden, heeft Klaas mij geholpen bepaalde overtuigingen uit mijn verleden los te laten, anders te gaan zien. Ik kon na enige tijd mijn oordeel over Klaas loslaten en juist gaan zien hoe ontzettend goed deze ‘band’ met hem voor mij was. Na Self-Connection heb ik Healing Your Origin bij Andrea en Klaas gevolgd. Daar raakte ik nog meer op mijn gemak. Ik was daar zelfs dusdanig op mijn gemak, met de groep, maar ook door de begeleiding van Andrea en Klaas, dat ik helemaal mijzelf durfde en kon zijn. En dat is iets wat mij niet zomaar lukt als het over hele diepe emotionele ervaringen gaat. Dus als je aan mij vraagt, raad ik Klaas aan voor coaching? Mijn antwoord is een volmondige JA!

Roberta P.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-03-07

Wat ervaar jij in oogcontact?

Welke vorm van oogcontact vind je prettig, wat kalmeert je en wat maakt je nerveus... Het vertelt je gehechtheidsgeschiedenis.

Geplaatst op 2022-10-03

Traumapreventie bij baby's en kindjes

Een verrassende kijk op de start van het babyleven en het bevorderen van veilige hechting

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (16 + 17 maart '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.