Steven E.

Sinds 2012-2013 ben ik ingestapt in wat ik zelf noem, mijn boek... laten we voor het gemak maar noemen ‘mijn persoonlijke ontwikkeling’. Via een goeie dip ben ik meer en meer naar mezelf gaan kijken. Na diverse therapietjes, coachings, ontspanningsdingen etc. ben ik met Klaas in contact gekomen via de training Self Connection bij het NTI NLP.

Tijdens de training heb ik Klaas goed leren kennen en gezien wat een bijzondere man hij is, na al mijn ervaringen met diverse vormen van coachings, had ik bij Klaas voor het eerst het idee dat ik met iemand sprak die me echt begreep. Dit is gaandeweg nog veel dieper gegaan dan dat. Ik had altijd wel eens de wens dat iemand kon voelen wat ik voelde en dit is met Klaas waarheid geworden. Dit is zo bijzonder dat iemand kan omschrijven wat jij voelt, dit heeft vooral voor mij echt intens vertrouwen gegeven.

Liefde en relaties is eigenlijk een hoofdthema geweest om met Klaas 'in zee' te gaan, na een relatiebreuk merkte ik dat ik vooral heel krampachtig aan andere vrouwen vastgeklampt kon raken in de hoop daarmee de leegte in mij op te kunnen vullen. Dit hebben we in diverse sessies van diverse invalshoeken bekeken, zo is bijvoorbeeld mijn angst om afgewezen te worden behoorlijk groot en hebben we dit in een soort opstelling bekeken, of verder teruggaand naar wat mijn lichaam mist uit mijn jeugd om meer veiligheid en geborgenheid te kunnen voelen.

Zo heb ik na elke sessie ook een soort 'huiswerk' meegekregen om bepaalde aspecten in het dagelijks leven wat meer te bekijken of juist bepaalde speelse handelingen van vroeger weer op te pakken die mij goed deden.

De sessies zijn altijd erg divers geweest en eigenlijk zonder concept, wat het mooi maakt om aan te pakken wat op dat moment de meeste aandacht vraagt. Dat was soms heel heftig met veel verdriet of soms juist luchtig met veel humor of juist heel mooi wanneer Klaas mij precies wist te spiegelen waardoor ik zelf tot bepaalde inzichten kwam.

Het heeft me veel gebracht en ik heb er vooral uit meegenomen om meer op mezelf en m'n eigen intuïtie te vertrouwen en dat dingen soms gewoon gaan zoals ze gaan, zonder dat de ratio daar per se een antwoord op hoeft te hebben. Ik kom altijd met een glimlach weer buiten, ook al staan de tranen nog op mijn wangen, het leven is altijd weer een stukje mooier geworden. Samenvattend: Klaas is een puur en oprecht mens, die ervoor staat om jou te helpen, op welke manier dan ook die voor jou past om zo op een veilige manier je (spirituele) horizon te verbreden.

Steven E.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

De sessies komen in vier smaken: enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ à 4 uur - volledige dag

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Ik mail je een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip makkelijk inlogt via Zoom voor een persoonlijke sessie.

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse worshops en trainingen. Soms alleen, soms met mijn partner, trauma- en hsp-expert Andrea Wandel.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-04-09

Self-Connection aan Zee: 8x een dag met het beste van Self-Connection.

Ontmoet je onverwoestbare SELF en blijf verbonden met jezelf als het dagelijks leven je triggert en uitdaagt.

Geplaatst op 2021-05-11

Wat het lichaam vertelt. Over creatieve expressie in sessies.

Creatieve expressie is een ingang voor een sessie, omdat het lichaam via (bv.) tekeningen mij vertelt wat aandacht nodig heeft.

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Tweedaagse workshop over Internal Family Systems (IFS)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...