Steven E.

Sinds 2012-2013 ben ik ingestapt in wat ik zelf noem, mijn boek... laten we voor het gemak maar noemen ‘mijn persoonlijke ontwikkeling’. Via een goeie dip ben ik meer en meer naar mezelf gaan kijken. Na diverse therapietjes, coachings, ontspanningsdingen etc. ben ik met Klaas in contact gekomen via de training Self Connection bij het NTI NLP.

Tijdens de training heb ik Klaas goed leren kennen en gezien wat een bijzondere man hij is, na al mijn ervaringen met diverse vormen van coachings, had ik bij Klaas voor het eerst het idee dat ik met iemand sprak die me echt begreep. Dit is gaandeweg nog veel dieper gegaan dan dat. Ik had altijd wel eens de wens dat iemand kon voelen wat ik voelde en dit is met Klaas waarheid geworden. Dit is zo bijzonder dat iemand kan omschrijven wat jij voelt, dit heeft vooral voor mij echt intens vertrouwen gegeven.

Liefde en relaties is eigenlijk een hoofdthema geweest om met Klaas 'in zee' te gaan, na een relatiebreuk merkte ik dat ik vooral heel krampachtig aan andere vrouwen vastgeklampt kon raken in de hoop daarmee de leegte in mij op te kunnen vullen. Dit hebben we in diverse sessies van diverse invalshoeken bekeken, zo is bijvoorbeeld mijn angst om afgewezen te worden behoorlijk groot en hebben we dit in een soort opstelling bekeken, of verder teruggaand naar wat mijn lichaam mist uit mijn jeugd om meer veiligheid en geborgenheid te kunnen voelen.

Zo heb ik na elke sessie ook een soort 'huiswerk' meegekregen om bepaalde aspecten in het dagelijks leven wat meer te bekijken of juist bepaalde speelse handelingen van vroeger weer op te pakken die mij goed deden.

De sessies zijn altijd erg divers geweest en eigenlijk zonder concept, wat het mooi maakt om aan te pakken wat op dat moment de meeste aandacht vraagt. Dat was soms heel heftig met veel verdriet of soms juist luchtig met veel humor of juist heel mooi wanneer Klaas mij precies wist te spiegelen waardoor ik zelf tot bepaalde inzichten kwam.

Het heeft me veel gebracht en ik heb er vooral uit meegenomen om meer op mezelf en m'n eigen intuïtie te vertrouwen en dat dingen soms gewoon gaan zoals ze gaan, zonder dat de ratio daar per se een antwoord op hoeft te hebben. Ik kom altijd met een glimlach weer buiten, ook al staan de tranen nog op mijn wangen, het leven is altijd weer een stukje mooier geworden. Samenvattend: Klaas is een puur en oprecht mens, die ervoor staat om jou te helpen, op welke manier dan ook die voor jou past om zo op een veilige manier je (spirituele) horizon te verbreden.

Steven E. (***** Google-review)

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2022-10-03

Traumapreventie bij baby's en kindjes (vr 12 jan '24)

Een verrassende kijk op de start van het babyleven en het bevorderen van veilige hechting

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (16 + 17 maart '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.

Geplaatst op 2021-09-08

Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (10 + 11 feb '24)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.