Natascha W.

Het is alweer een tijdje geleden dat er een man bij mij in de receptie van onze zorgboerderij stond en zijn hond kwam brengen. Hij wilde graag dat er goed op zijn hond gepast werd als hij lange dagen qua werk had. Een goede dagopvang en een beetje flexibiliteit was zeer welkom. Ik keek de man aan en voelde ineens iets van verbinding. Er werd gesproken zonder woorden en ik heb lang na moeten denken wat het nu precies was omdat het mij nooit eerder op die manier was overkomen. Maar hetzelfde gebeurde bij mij met de hond, dit was een speciaal en bijzonder stel samen, Klaas en Morris.

Morris kwam geregeld tot vaak en was uiteindelijk niet meer weg te denken in ons pension. Hij coachte de nieuwe honden naar de vaste gewoontes bij ons en troostte de honden die zich wat alleen voelden, hij speelde graag en was altijd vrolijk. Morris kreeg een belangrijke rol in de dagbesteding, veel deelnemers hebben rust gekregen als ze druk waren in hun hoofd en konden alle geheimen kwijt bij Morris. Ik vond het erg bijzonder maar eigenlijk ook weer niet want het kon ook niet anders als je zo’n bijzondere baas had die ook coach is. Morris had onbewust de kneepjes van het vak geleerd (en andersom) en kon dit op zijn manier delen. Het was dan ook niet verrassend dat ik voor Klaas koos voor een communicatietraining bij ons op het werk. Een mooie leerzame middag die voor ieder op zijn eigen manier waarde had. We bleven in contact na het overlijden van Morris en ik Klaas had ooit aangegeven, dat als ik last zou krijgen van mijn struggels, ik naar hem zou gaan voor coaching. Dit had even tijd nodig omdat ik het heel spannend vond, maar omdat ik zowel lichamelijk en geestelijk compleet uit balans raakte ging ik ervoor en het heeft mij enorm veel gegeven.

Ik heb mooie, verdrietige, krachtige en levens verrijkende sessies gehad en nog steeds. Het fijne vind ik dat Klaas verschillende methodes gebruikt. Hij kijkt naar wat ik nodig heb en wat daar dan het beste bij past. Maar hij kijkt ook naar het moment, soms hadden we iets in gedachten maar komen we door het gesprek toch ergens anders uit wat op dat moment belangrijker is. De metaforen, handvatten en voorbeelden die hij gebruikt en aanreikt zijn duidelijk en herkenbaar. Ze geven mij een goed inzicht in mijn problemen en openen deuren die leiden tot meer vragen of lossen vragen op. Hij geeft ook zo nu en dan voorbeelden uit zijn eigen leven en steekt zijn gevoel en emotie niet onder stoelen of banken. Dat maakt de sessies zeer persoonlijk, hij is een geweldige en betrokken man.

Ik heb zoveel geleerd en heb nog veel te leren maar ik geloof weer in mijzelf en met de tools die ik gekregen heb snap ik nu ook veel beter hoe bepaalde dingen in zijn werk gaan. Ik ben sterker geworden en kan bepaalde zaken weer goed overzien, maar ik kan nu ook terugkijken naar het verleden zonder dat het zeer doet, gewoon omdat het er mag zijn. Ik ben beter in balans al moeten er nog zeker wat puntjes op de i. Ik ben ook dankbaar en blij dat ik mijn zoon heb kunnen doorverwijzen naar Klaas.

Natascha H.

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

De sessies komen in vier smaken: enkele sessie: 1 à 1¼ uur - dubbele sessie: 2 à 2½ uur - dagdeel: 3½ à 4 uur - volledige dag

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Ik mail je een link waarmee je op de afgesproken dag en het tijdstip makkelijk inlogt via Zoom voor een persoonlijke sessie.

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse worshops en trainingen. Soms alleen, soms met mijn partner, trauma- en hsp-expert Andrea Wandel.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-04-09

Self-Connection aan Zee: 8x een dag met het beste van Self-Connection.

Ontmoet je onverwoestbare SELF en blijf verbonden met jezelf als het dagelijks leven je triggert en uitdaagt.

Geplaatst op 2021-05-11

Wat het lichaam vertelt. Over creatieve expressie in sessies.

Creatieve expressie is een ingang voor een sessie, omdat het lichaam via (bv.) tekeningen mij vertelt wat aandacht nodig heeft.

Geplaatst op 2021-02-04

Zachter naar jezelf - Tweedaagse workshop over Internal Family Systems (IFS)

Workshop waarbij je vanuit compassie, nieuwsgierigheid en creativiteit contact maakt met je beschermers en gekwetste delen...