Maaike v.d. B.

Klaas heb ik jaren geleden leren kennen via een vriendin die werkt bij een verloskundigenpraktijk. Zij was zeer enthousiast over de manier waarop Klaas hun website heeft ontworpen. Ik heb toen Klaas gevraagd om ook mijn website aan te pakken. Ik ben eigenaar van een kinderdagverblijf en wilde graag mijn persoonlijke visie verwerkt hebben in de website. We hebben een aantal gesprekken gehad en al snel bleek ik met een zeer gepassioneerde man te maken te hebben die al snel begreep hoe ik in elkaar stak en wat ik graag wilde laten lezen en zien op mijn website. Kortom, prachtige website geworden en erg goed ontvangen, zeker door ouders.


Door mijn enthousiasme heb ik Klaas daarna gevraagd een communicatietraining te geven voor mijn werknemers. Zijn voorbereiding op deze training is tot in de puntjes uitgewerkt. Klaas weet waar hij het over heeft en wat belangrijk is om te bespreken. Op een integere en bekwame wijze geeft hij antwoorden op vragen die je stelt als team. Hij laat je nadenken en confronteert je op een positieve manier met waarom het niet altijd even makkelijk is om tot een goede communicatie te komen met elkaar, en hoe je dit kan veranderen. Ook hebben wij als team ervaren hoe belangrijk een goede, heldere communicatie is voor kinderen, ouders en elkaar. Wat voor een ruimte het in je werk (en ook leven) geeft als je op een goede wijze communiceert. En zeker wat het doet met kinderen. Ze voelen zich begrepen en daardoor veilig, zodat zij zich beter kunnen ontplooien.


Mijn enthousiasme bleef, ook na een paar jaar Klaas uit het oog te hebben verloren. Nadat Klaas weer in de lucht kwam hebben we weer eens een gesprekje met elkaar gehad en begon ik steeds meer in te zien wat Klaas kan betekenen voor de mens. Inmiddels had hij zich al enkele jaren verdiept in lichaamswerk en trauma en bleek hij verhuisd naar Zurich waar hij zijn eigen workshops, trainingen en individuele sessies geeft. Voelde weer goed en ik werd weer getriggerd.

Mijn dochter heeft inmiddels sessies met Klaas ervaren, zowel in een groep als individueel. Zij heeft hierdoor een vrijere manier ontwikkeld en heeft meer zelfvertrouwen gekregen.
Dus dacht ik ..laat ik eens een familiesessie organiseren. Met Klaas als begeleider en coach erbij, zodat, indien nodig, hij uitleg kan geven waarom er uitingen worden gedaan en waar dit eventueel vandaan komt. Deze dag heeft inzichten gegeven in mijn gezin. Klaas was erg betrokken, gaf goede uitleg en vulde goed aan, waardoor er meer begrip ontstond.

Mijn ervaring is dat het heel belangrijk is om in je werk en privéleven goed te kijken naar wat je lijf je vertelt en waar je behoeftes liggen en waar de behoeftes van de ander liggen. Het geeft je vrijheid, inzichten en meer rust.
Daarom gun ik het ieder mens om eens met Klaas in contact te komen. Voor organisaties ook zeker een aanrader om tot een goede werksfeer te komen en betere diensten te kunnen verlenen.

 

Maaike v.d. B.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (14 + 15 okt '23 | 9 + 10 dec '23)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.

Geplaatst op 2021-09-08

Weekendworkshop Gehechtheid, afhankelijkheid, autonomie en relaties (25 + 26 nov '23)

Herken je hechtingsstijl(en), ontdek hoe ze je relatie/leven sturen en krijg tools voor een betere relatie met jezelf en anderen.

Geplaatst op 2022-10-03

Traumapreventie bij baby's en kindjes (vr 10 nov '23)

Een verrassende kijk op de start van het babyleven en het bevorderen van veilige hechting