Marit S.

Ik ben Marit zat in mijn examenjaar van de havo toen ik sessies volgde bij Klaas. Ik keek erg op tegen het examen doen. Mijn faalangst zorgde ervoor dat ik erg angstig was, black-outs had tijdens toetsen en over het algemeen erg zenuwachtig was. Ik had al eens een jongerentraining gevolgd bij NTI NLP maar ik zocht iets wat ik makkelijker op mijn situatie kon betrekken. Na contact gehad te hebben met NTI NLP werd er aangeraden om misschien sessies te volgen bij Klaas. Toevallig woonde hij een paar straten verderop. Mijn moeder en ik namen contact met hem op en hij kwam voor een kennismaking bij ons thuis. Het voelde gelijk heel vertrouwd, ik voelde me serieus genomen en op mijn gemak. Vervolgens ben ik om de week naar Klaas toegegaan. Vaak kwam ik er weg met nieuwe inzichten en het gevoel bij hem levenslessen op te doen.

Eén oefening is me erg bijgebleven; ik had aangegeven dat ik, als ik zenuwachtig ben, door kan blijven malen over hetzelfde en daar niet uitkom. Klaas gaf me een vol glas water op dienblad en liet me rondjes lopen door de kamer. Na afloop vroeg hij mij wat ik had gezien van de omgeving. Dit was natuurlijk niets, want ik had de hele tijd gestaard naar het glas water om niet te morsen. Na afloop vertelde Klaas dat dit betrekking had op mijn leven. Ik focuste me zo erg op het gene waar ik zenuwachtig over ben dat ik geen oog heb voor alle andere dingen. Hier herinner ik me nu ook nog wel eens aan en dit helpt me om bewust te zijn van mijn zenuwachtigheid en om meer op het grote geheel te focussen.

De sessies bij Klaas hebben me erg geholpen als voorbereiding op de examens. Ik ben zelfverzekerder geworden en ben meer bewust gemaakt van mijn eigen gedachtegang. Ik zal hem zeker aanraden aan anderen omdat ik er erg veel aan de sessies heb gehad!

Marit S.

Agenda Sessies aan Zee

Agenda Sessies aan Zee

Hier vind je de actuele data van themadagen, workshops en trainingen bij Sessies aan Zee.

Lees meer

Sessies in Zurich

Sessies in Zurich

Sessies zijn er in vier smaken: enkele sessie: 1-1¼ uur, dubbele sessie: 2-2½ uur, dagdeel: 3½-4 uur, dag (volledig verzorgd)

Lees meer

Trainingen & workshops

Trainingen & workshops

Ik geef diverse workshops en trainingen in Zurich. Dit doe ik ook voor organisaties; in Zurich of in-company.

Lees meer

Sessies via Zoom

Sessies via Zoom

Handig als je niet naar Zurich kunt komen: via een Zoom-link log je op het afgesproken moment in voor je persoonlijke sessie.

Lees meer

Space & time sessies

Space & time sessies

Een sessie van een uur, op afstand, zonder rechtstreeks contact. Ik tune in op je en ondertussen kun je gewoon je gang gaan.

Lees meer

Herkenbare redenen om voor sessies te gaan

Sessie aan Zee biedt professionele ondersteuning bij o.a. burn-out, (faal-)angst, ontstressen, omgaan met emoties, vastzitten in je hoofd (en meer willen voelen), bouwen aan zelfvertrouwen, beter je grenzen aangeven, relatieproblemen, onderdrukte verlangens, verlies, traumaverwerking, hooggevoeligheid (hsp). Lees onder testimonials hoe anderen hun sesies ervaren.

Lees meer
Geplaatst op 2024-03-07

Wat ervaar jij in oogcontact?

Welke vorm van oogcontact vind je prettig, wat kalmeert je en wat maakt je nerveus... Het vertelt je gehechtheidsgeschiedenis.

Geplaatst op 2022-10-03

Traumapreventie bij baby's en kindjes

Een verrassende kijk op de start van het babyleven en het bevorderen van veilige hechting

Geplaatst op 2021-02-04

Weekendworkshop Zachter naar jezelf - aan de slag met Internal Family Systems (16 + 17 maart '24)

Workshop waarbij je vanuit compassie en creativiteit contact maakt met je hardwerkende beschermers en jonge gekwetste delen.